BSAE Certified Association Professional (basismodule) (14 november 2017)

14/11/2017 van 09u00 tot 16u00

Waar? Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel

De basismodule 'BSAE Certified Association Professional' biedt inzicht in de specifieke dynamiek van ledenverenigingen. De opleiding wordt eenmaal per kwartaal aangeboden.

Opleidingsprogramma

Het programma wordt in de mate van het mogelijke afgestemd op de achtergrond en het kennisniveau van de deelnemers.

  • Algemene introductie over wat verenigingsmanagement is en wat er op dat vlak in België maar ook Europees/internationaal gebeurt.
  • Hoe organiseren we de organisatie? Hoe samenwerken met het bestuur? Hoe is de aanpak van de organisatie (missie, visie, operationeel,….) en de inzet van mensen en middelen?
  • Hoe gaan we om met de leden: ledenwerving, ledenbinding, inzetten van de leden, ledenvoordelen, ledencommunicatie …?
  • Hoe gaan we om met de externe stakeholders zoals overheid, andere organisaties en de markt bij overleg, communicatie, samenwerking, lobby en omgevingsanalyse?
     

Een gastspreker gaat dieper in op bepaalde inzichten of brengt een praktijkcase.

Workshop met één of meerdere oefeningen, gerelateerd aan de eigen werkomstandigheid en organisatie. Hieraan is ook een kleine ‘huiswerk’-opdracht gekoppeld.

De sessie wordt gegeven door Marc Mestdagh. Hij is de oprichter van BSAE en heeft meer dan 20 jaar ervaring als verenigingsprofessional (uitvoerend als directeur/manager, maar ook als adviseur).

BSAE Certified Association Professional (CAP)?

Na deze basismodule ontvang je een aanwezigheidscertificaat dat meetelt in het traject van BSAE Certified Association Professional (CAP). Met BSAE CAP ga je het engagement aan om per jaar 12 uur (ofwel 12 punten) vorming te volgen die relevant is voor jou als verenigingsprofessional. De basisopleiding telt mee voor 8 punten. Alle BSAE Academy opleidingen vanaf 1 juni 2017 tellen mee alsook de twee Summerclasses van 2015 en 2016. Andere opleidingen die meetellen zijn die van de BSAE Academy of opleidingen door derden mits erkenning door BSAE. BSAE CAP’s zullen - mits hun toestemming - vermeld worden op de BSAE-website als Ambassadeurs voor de verenigingsprofessional.

Voor wie?

Beginnende verenigingsprofessionals maar ook zij die een opfrissing willen vanuit een ‘helikopterview’. De nadruk ligt vooral op verenigingsmanagement en het professional zijn, minder op specifieke thema’s zoals marketing, communicatie of finance, of effectieve uitvoerende opdrachten zoals de organisatie van een event of het schrijven van een nieuwsbrief. De opleiding richt zich dus vooral tot directie/management, projectbegeleiders, beleids- en stafmedewerkers en adviseurs.

Doelgroep: Directie/management, projectbegeleiders, beleids- en stafmedewerkers en adviseurs van verenigingen. (enkel voor verenigingsprofessionals, niet voor consultants of dienstverleners)

Inclusief broodjeslunch, syllabus en een jaarabonnement op Community, het vakblad van BSAE.

Kostprijs (excl. 21% btw)
345€ voor BSAE-leden en medewerkers van BSAE-leden
425€ voor niet-leden

De mogelijkheid bestaat ook om deze sessie in company te organiseren. Wil u samen met uw collega's deze sessie in huis volgen? Stuur ons een mailtje via josefien@bsae.be voor meer informatie.

Opmerking

Doelpubliek: Alle verenigingsprofessionals