Reis naar Vereniging 3.0 (Exclusief event voor verenigingsdirecteurs, 30 november 2017)

We zetten de verenigingsdirecteurs in beweging, letterlijk en figuurlijk. Samen reizen we naar Vereniging 3.0.

We gaan op bezoek bij onze Nederlandse collega’s in het Van Spaendonck Ondernemingshuis aan het Reitseplein in Tilburg. Het Ondernemingshuis herbergt een groot aantal sociaal-economische en sociaal-maatschappelijke organisaties. We zorgen voor een comfortabele bus die er zich toe leent om onderweg al te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Waarom op bezoek bij Van Spaendonck? Zij bieden dienstverlening en advies aan sector- en beroepsorganisaties.  We geven er het woord aan Ivan Pouwels, directeur en adviseur bij Van Spaendonck BrancheAdvies. Hij voert onderzoek naar inter-organisationele samenwerking bij  de bijzondere leerstoel ‘Innovatieve Samenwerking’. Hij is mede-grondlegger van het concept ’Vereniging 3.0’ en vertelt over hoe verenigingen in Nederland momenteel evolueren en wat wij daarvan kunnen leren. 

Eén van de verenigingen in huis toont ons hoe zij te werk gaan.

Programma:

  • 12u00 - Vertrek in Brussel – lunch op de bus, met discussiemoment: Wat zijn de uitdagingen voor jouw vereniging in de toekomst? Hoe plannen jullie daarop in te spelen?
  • 14u00 - Aankomst Van Spaendonck Ondernemingshuis – verwelkoming door Carmen De Jonge, algemeen directeur Wissenraet Van Spaendonck
  • 14u30 - Ivan Pouwels, directeur Van Spaendonck Brancheadvies, over Vereniging 3.0
  • 16u00 - Pauze
  • 16u30 - Petra van de Goorbergh, directeur OVAL, brancheorganisatie voor de branche van duurzame inzetbaarheid.
  • 17u30 - Afscheidsborrel
  • 18u15 -  Vertrek terug richting Brussel

Wanneer? 30/11/2017 (van 12u tot 20u)

Voor wie? Managers, directeurs, secretarissen-generaal, gedelegeerd bestuurders, executief bestuurders … van ledenverenigingen

Waar? Vertrek vanaf Buro & Design Center, Esplanade 1b.87, 1020 Brussel

Prijs? 100€ (excl. btw) voor BSAE-leden / 250€ (excl.btw) voor niet-BSAE-leden

 

 

Opmerking

Doelpubliek: Verenigingsdirecteurs