Proud to be Pro! - opleiding (4 september 2018, junior)

De BSAE Pro-opleiding biedt je een helikopterview op wat werken voor een ledenvereniging nu zo bijzonder maakt. Los van wat je functie, kennis en ervaring op vandaag is, zorgt deze korte maar intensieve sessie ervoor dat je je nog meer verbonden voelt met de ambities van jouw organisatie.

Je krijgt inzicht in de bijzondere dynamiek van ledenverenigingen, de specifieke processen en vooral hoe jij zelf verder kan groeien als verenigingsprofessional.

Waar krijg je antwoord op ?

  • Wat maakt werken voor een ledenvereniging zo speciaal ?
  • Wat is bijzonder aan de manier waarop ledenverenigingen zich organiseren en hoe past dat binnen de huidige maatschappij?
  • Hoe kan ik het geheel van de verschillende basisprocessen zoals ledenadministratie, ledenwerking, governance (relatie met het bestuur), communicatie, belangenbehartiging,… zinvol relateren aan mijn eigen taken?
  • Welke maatschappelijke trends en ontwikkelingen hebben een impact op ledenorganisaties en hoe zal zich dit vertalen naar onze organisatie en dus ook mijn job?
  • Hoe pakken mijn collega’s het aan? Dankzij het brede referentiekader van de docent, en de interactie met de deelnemers leer je ook hoe anderen het doen.

De docent is Marc Mestdagh. Hij is de oprichter van BSAE en heeft meer dan 20 jaar ervaring als verenigingsprofessional (uitvoerend als directeur/manager, maar ook als adviseur). Hij geeft diverse opleidingen binnen de BSAE Academy.

De sessie van 4 september  2018 is er één voor medewerkers die minder dan 5 jaar bij een ledenorganisatie werken.  Bij deze groep kan er langer stilgestaan worden bij enkele theoretische inzichten en basisprincipes van verenigingsmanagement.

De sessie wil vooral informeren en inspireren, eerder dan een effectieve training van skills te zijn. De nadruk ligt dus op hoe je als medewerker binnen een ledenvereniging een bewuste en sterke professional kan worden ten dienste van de organisatie.

De opleiding richt zich dus niet enkel tot directie/management, projectbegeleiders, beleids- en stafmedewerkers en adviseurs, maar tot elke medewerker die zicht wil krijgen op “het grotere plaatje” en vooral de waarom-vraag van de organisatie.

De groepen worden beperkt gehouden om de interactie te bevorderen.

Wat zeggen deelnemers aan vorige Proud to be Pro Junior-sessies?

  • "Zeker nuttig om te leren wat nu wel of niet normaal is aan onze job en onze vereniging. Door anderen hun verhaal te horen vind je vaak gelijkenissen of besef je waar de eigen organisatie goed in is of net in kan verbeteren."
  • "Je krijgt er een breder inzicht over de soorten verenigingen, mensen die in de verenigingen werken, taken van een verenigingsprofessional ..."

Wanneer?
Dinsdag 4 september 2018 ( van 09u30 tot 12u30)

Waar?
Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Voor wie?
Voor medewerkers < 5 jaar bij ledenorganisatie (elke medewerker die zicht wil krijgen op “het grotere plaatje” en vooral de waarom-vraag van de organisatie)

Prijs?

  • 125 euro (+ btw) voor BSAE-leden en hun medewerkers (100€ pp vanaf twee deelnemers per organisatie)
  • 200€ voor niet-leden (175€ pp vanaf twee deelnemers per organisatie)

Meer info over de Proud to be Pro-opleiding? (ook voor medewerkers die meer dan 5 jaar bij een ledenorganisatie werken)

Opmerking

Voor alle verenigingsprofessionals