Expeditie Slimme kennisnetwerken (11 februari 2020, Gentbrugge)

Hoe slimmer kennis van en met leden delen en ontwikkelen. Intern, in netwerken en hoe dit faciliteren? Op expeditie bij BSAE met andere verenigingsprofessionals en experten.

Expeditie Slimme kennisnetwerken (traject van 5 bijeenkomsten)

We gaan met 7 à 8 verenigingsprofessionals bezig met 'kennis - netwerken - leden' op ‘expeditie’ gedurende een jaar. We komen een vijftal keer samen om te leren, co-creëren en te werken aan ons eigen project.

Waardevol voor iedereen actief in een beroepsvereniging, sectororganisatie of ledenvereniging, want 'kennis' is overal in de werking: vakbladen, nieuwsbrieven, websitedossiers, lobby-issues, inhoud/onderwerpen van vergaderingen en werkgroepen, ... 

BSAE faciliteert dit traject; en inspireert en geeft richting om 'kennismanagement' in je organisatie en jouw rol daarbij te versterken. Ook tussen de bijeenkomsten. We nodigen tijdens de sessies minstens 2 keer een expert, Filip Callewaert, uit en zorgen voor minstens 2 inspirerende praktijken. Deze expeditie geeft je tijd om met ‘peers’ aan je eigen project te werken; én je werkt mee aan kennisontwikkeling voor verenigingsmanagement in Vlaanderen en Brussel.

Wat verwachten we van jou als deelnemer aan de Expeditie?

Je bent actief bezig met kennis (intern en/of naar leden). Een aantal acties lopen al best vlot bij jullie. Maar voor de periode januari 2020 – november 2020 wil je een of meerdere nieuwe initiatieven concretiseren. Wat dat is, is vrij. Het kan gaan over het vatten van goede praktijken of ‘kennis in de hoofden van leden’, het ontwikkelen van een digitaal platform, een kennisbank, opzetten van kennisgroepen, interne kennisprocessen, … Je stapt dus met minstens één (meer mag ook) uitdagend, urgent en concreet 'project' in de expeditie.

Je engageert je en krijgt tijd in je organisatie om aan je project te werken en deel te nemen aan de hele expeditie. (Je project moet zeker nog niet uitgewerkt zijn.) En je staat open om samen met de andere deelnemers de expeditie mee vormen te geven naar aanpak en manier van werken.

Stap nu ook in op de expeditie

De eerste sessie vond plaats op 17 december 2019. Lees zeker de reactie van de andere deelnemers. Instappen op halte 2 kan nog. Wil je instappen dan krijg je een persoonlijke intakegesprek/sessie ter voorbereiding met alle info van de eerste halte, zodat je helemaal mee bent. 

Facilitator van het hele proces is David Nassen, verenigingscoördinator BSAE.

Het Expeditie-format van BSAE biedt je de mogelijkheid te werken aan je eigen project, een klankbord en uitwisseling met andere professionals die – in een andere sector – met dezelfde mechanismen en in die zelfde ledencontext actief zijn. Je versterkt de werking van je vereniging en draagt bij aan de verdere collectieve ontwikkeling van verenigingsmanagement in de schoot van BSAE.

Wanneer en waar?

11 februari februari 2020, van 09u30 tot 15u30

Bedrijvencentrum De Punt (Zaal Alfons), Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge (routebeschrijving)

De volgende bijeenkomsten leggen we samen vast met de deelnemers.

Prijs om op de Expeditie in te stappen? 

  • 850 euro (excl. btw)
  • 750 euro(excl. btw) voor leden en collega's van leden

​(Inbegrepen: alle sessies, organisatie/catering, tussentijdse interactie, documentatie, toegang tot platform en ... een breed nieuw netwerk én je behoort tot een unieke groep van verenigingsprofessionals)