Capaciteit & Prioriteit in je Lobby- en Beleidsdossiers (E-Masterclass)

Op welk dossier of issue ingaan en op welk niet? Hoe hier meer of de nodige ruimte voor maken in je leden- of belangenorganisatie voor beleidskwesties? Door Dr. Bert Fraussen.

Focus en capaciteit in lobbywerk?

In deze Masterclass ligt de focus op de strategische prioritering van beleidskwesties en hoe je dit binnen de eigen organisatie op een duurzame en effectieve manier kan verankeren. Hierbij gaat Bert Fraussen dieper in op hoe belangenorganisatie meer strategische capaciteit ontwikkelen, en welke factoren een rol spelen bij het (intern) prioriteren van bepaalde beleidsdossiers.

Bert Fraussen

Bert Fraussen begeleidt deze masterclass. Bert is als assistent-professor verbonden aan de Universiteit van Leiden, en werkte eerder aan de Australian National University en de Universiteit Antwerpen. De onderzoeksagenda van Bert focust op belangenvertegenwoordiging en lobbying op nationaal en Europees niveau, alsook hoe beleidsmakers maatschappelijke stakeholders op een effectieve en inclusieve manier kunnen betrekken bij beleidsvorming

Bert schrijft reeds enkele jaren voor het vakblad Community dat BSAE uitgeeft. Hij geeft naast universitair onderwijs over public affairs ook regelmatig workshop & masterclasses voor belangenbehartigers, en is mede-initiatiefnemer van de Nacht van de Lobbyist in Nederland.

Meer info op https://www.bertfraussen.com/.

Praktisch:

Wanneer? Maandag 9 november van 13u30 tot 16u00

Waar? Online via ZOOM (na inschrijving ontvang je een week voor de sessie de nodige informatie)

Een online sessie bij BSAE is steeds een mix van inzichten aangereikt krijgen en uitwisseling. We voorzien gepaste pauzemomenten en voldoende interactie. Mocht een fysieke bijeenkomst tot de mogelijkheden behoren in het kader van de corona-maatregels dan kunnen we de lokatie nog wijzigen. Dit zal tijdig gecommuniceerd worden. 

Prijzen? (excl. BTW)

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu in:

  • 200 euro
  • 170 voor leden BSAE en collega's

Na 09/10/2020

  • 250 euro
  • 200 euro voor leden BSAE en collega's

Dit is inbegrepen in je deelname:

  • Presentatie
  • Enkele extra inspirerende artikels
  • Ruimte voor vraagstelling
  • Unieke interactie en uitwisseling tussen professionals uit diverse sectoren