BSAE Academy - Workshop 'Communicatie voor ledenverenigingen'

Vrijdag 19 februari 2016, van 13u00 tot 17u00.

Leden informeren en betrekken begint bij goede communicatie. Ook je andere stakeholders wil je met heldere communicatie bereiken. Hoe schrijf je het best een tekst die de aandacht trekt?

Tijdens deze workshop leer je de belangrijkste kneepjes van het vak. De workshop is geschikt voor iedereen die regelmatig instaat voor het schrijven van teksten voor zijn of haar vereniging. De focus ligt op het overtuigen van mensen met je communicatie. Hoe overtuig je mensen om lid te worden, om deel te nemen aan opleidingen, om te participeren in een werkgroep of commissie,... ?

Je leert onder meer:

  • Een aansprekend nieuwsbericht schrijven
  • Een efficiënte nieuwsbrief opstellen
  • ...

Je leert hoe je de lezer persoonlijk aanspreekt, leert het belang van gebruik van cijfers, voorbeelden en quotes kennen.  Je krijgt ook mee welke informatie je waar moet plaatsen.

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met concrete voorbeelden van de deelnemers.

Trainer van dienst is Nathanëlla Monsaert. Zij heeft 10 jaar ervaring als redactrice en is journaliste voor Community magazine, het vakblad voor de verenigingsmanager. Ze gaf reeds workshops bij verschillende ledenverenigingen zoals VMx, de beroepsvereniging voor milieuprofessionals, de VMM, Vlaamse Milieumaatschappij, de Fietsersbond ...

In haar job als content manager bij verenigingsmanagementbureau 2Mpact, staat ze in voor het schrijven van nieuwsbrieven, bedenken van wervende folders en banners, het schrijven van persberichten, ... voor verenigingen uit verschillende sectoren.

Toegang

Co.Station, Sinter-Goedeleplein 5, 1000 Brussel

Prijs?

Early Bird-korting van 15% tot en met 20 januari 2016!!

160€ voor BSAE-leden (excl. btw)
180€ voor collega's van BSAE-leden (excl. btw)
190€ voor niet-BSAE-leden (excl. btw)