BSAE Meetup: ‘Impactanalyse – hoe meten we het echte effect van ons werk?’

Een BSAE meetup is een moment van informele kennis- en ervaringsuitwisseling onder collega’s. De sessie wordt ingeleid door een korte case door één van de leden.

Tijdens de vorige BSAE-meetup kwam de groep via een ommewegje (nl. de vertaling van een strategie-oefening in een concreet actieplan) uit op de vraag welke KPI’s je als ledenorganisatie best gebruikt om een actieplan op te volgen.

Hierbij werd in eerste instantie wel gewezen op het onderscheid tussen input, output en outcome. Niet alles wat meetbaar is, is ook zinvol te meten. Als je vooropstelt maandelijks een newsletter uit te sturen, is de KPI misschien wel 12 newsletters op een jaar, maar wat betekent dat dan echt? De output zal dus x op 12 zijn, maar hoe zit dat met het echte effect van die newsletter – wat heeft dat voor wie iets betekend (outcome)? Misschien was het voldoende net die ene uit te sturen die zaken heeft doen bewegen, of stellen we gewoon vast dat de KPI van 12 gehaald is, maar er geen enkel effect geweest is.

Er beweegt wel wat rond het denken in termen van impact en impactanalyse (cf. Impact Wizard van de Sociale innovatiefabriek), maar hoe vertalen we dat naar de wereld van de beroepsvereniging, sectororganisatie en ledenvereniging ?

Wil je hierover verder meedenken – we bereiden uiteraard enkele ‘teasende’ inzichten voor – kom dan naar de meetup op 6 december. De Sint brengt er wellicht niet de grote verrassing, maar samen kunnen we wel iets uit de zak van de pieten halen.

Praktisch?

6 december 2017, van 18u tot 20u

Waar?

ISB vzw, August de Boeckstraat 1
9100 Sint-Niklaas

(op 25 minuutjes wandelen van het station, een fiets lenen aan het station is ook mogelijk, ook goed bereikbaar met de auto)

Voor wie?

Exclusief voor de BSAE-leden (gratis)

Opmerking

Doelpubliek: Verenigingsdirecteurs