Over “Hoe ziet onze ledenvereniging er morgen uit?” (E-Masterclass)

“Hoe ziet onze ledenvereniging er morgen uit?” (E-Masterclass)

Heel wat ledenorganisaties worden geconfronteerd met uitdagingen op het vlak van het lidmaatschap en de daarbij horende ledenvoordelen, de vraag naar meer op maat diensten, de betrokkenheid van leden en vrijwilligers in de werking, enzovoorts. Dit heeft uiteraard ook repercussies op het ‘business-model’ van de organisatie. Uiteraard heeft hier ook COVID-19 een belangrijke impact op, zowel op korte termijn als langere termijn.

Het model Vereniging 3.0 van Ivan Pouwels geeft ledenorganisaties een mogelijke oplossing doordat het een inzichtelijk en handig denkkader biedt om als ledenvereniging een route naar de toekomst te ontwikkelen. Hierbij worden alle mogelijke aspecten van dichtbij bekeken: het organiseren van de organisatie, het verdienmodel, de werking met leden, de belangenbehartiging enz. Bovenal biedt het een heel interessante denkpiste om als organisatie meer vanuit de kracht van de leden en hun bezorgdheden te vertrekken zodat de leden op de eerste plaats de ‘What’s in it for me?’ ervaren, maar tegelijk meewerken aan de ‘What’s in it for us?’.  Dit geeft ledenorganisaties opnieuw opportuniteiten hun inherente doelstellingen om te solidariseren en collectiveren waar te maken. Voor de verenigingsprofessionals actief in die organisaties geeft dit zuurstof om voor, maar vooral samen, met leden het verschil te kunnen maken.

Ontdek het model Vereniging 3.0 in dit artikel uit het BSAE vakblad Community

Ivan Pouwels (NL) is de grondlegger van het model Vereniging 3.0. Hij is zelfstandig adviseur actief bij sector- en beroepsorganisaties en als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Tilburg. 

Tijdens de masterclass komen alle aspecten van het model aan bod en krijg je talrijke voorbeelden die je onmiddellijk kan inzetten op jouw praktijk.

 

Reacties van deelnemers aan eerdere sessies:

"Ik ben altijd blij wanneer een opleiding buikgevoel of vermoedens in een theoretisch model kan vatten. Het was een inspannende dag, maar perfect qua inhoud en vorm."

"Bedankt voor deze interessante opleiding. Mooie mix tussen inzichten, trends, structuren, voorbeelden en de reflectie naar je eigen werking."

Praktische info

Wanneer? Donderdag 22 april 2021, van 09u30 tot 16u00 (er wordt een ruime middagpauze voorzien en regelmatige korte pauzes)

Waar? Online via ZOOM. (De link voor login wordt ten laatste een week voordien bezorgd)

Prijzen?

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu in:

  • 475 euro
  • 375 euro voor leden BSAE en collega's

Prijzen excl. BTW. Kosteloos annuleren kan tot 5 dagen voor de sessie. Of je kan je laten vervangen door een collega.

 

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
niet-BSAE-leden € 475,00

Prijzen exclusief 21% btw.

Problemen om te registreren? Mail josefien@bsae.be.