BSAE Award 2020 voor jullie ledenorganisatie?

01-09-2020

Realiseerde jouw ledenorganisatie een actie, verbetering in de werking of project waarmee op een vernieuwende manier werd gewerkt rond verbinden en waarbij samenwerking centraal staat? Ben jij een verenigingsprofessional, die alleen of met jullie team, het verschil maakte? Dan is een nominatie voor de BSAE Award 2020 op zijn plaats! De uitreiking is voorzien op 24 november tijdens het BSAE-jaarevent.

Verschil gemaakt met een kleine actie of groot project?

De jury zal één of meerdere verenigingsprofessionals of teams van verenigingsprofessionals bekronen die leden en/of stakeholders op een vernieuwende manier met elkaar verbinden.

Acties of projecten waarbij samenwerking centraal staat en die de structuur of werking van de vereniging succesvol veranderd hebben. Of een campagne die een impact had op kleine of grote schaal, …  Dat kunnen zowel heel kleine acties zijn, als ook grotere projecten, gerealiseerd in 2019 of 2020.

Kortom een case die de collectieve ambitie van BSAE illustreert : Horizontaal. Als verbindingsprofessionals aan toekomst werken.

Deel je ervaring op 2 A4's en word geïnspireerd

Meedoen is eenvoudig.

Beschrijf op maximum 2 A4's je case. Misschien winnen jullie of worden jullie met je ledenorganisatie genomineerd voor de BSAE Award 2020. Door jullie case te beschrijven ...

 • deel je jullie ervaringen en expertise,
 • word je aangezet tot denken over verenigingsmanagement en je werking
 • word je geïnspireerd door 10-tallen andere praktijken.


Beantwoord deze 7 vragen

Op maximum 2 A4's (aan te leveren in PDF, vrije keuze in opmaak en je mag linken naar extra informatie) geef je antwoord op volgende 7 vragen: 

 1. Situering van je organisatie ('missie', leden/doelgroep, contactpersoon project, website, ...).
 2. Teamleden achter het project met hun respectievelijke rollen in het project en ingebrachte expertise.
 3. Omschrijving van de case (actie, project, campagne, ledenvoordeel, dienst,..). Wat was de aanleiding of probleemstelling, welke visie en aanpak werd ontwikkeld en hoe - wat heb je gedaan - werd de case gerealiseerd?
 4. Op wie heeft de case impact gehad (interne werking, medewerkers, bestuur, leden, de sector, stakeholders, de maatschappij)?
 5. Welke factoren waren cruciaal voor het welslagen van het project/de case? Wat maakte dat het initiatief heeft gewerkt? Wat raad je andere verenigingen aan als zij een gelijkaardig initiatief willen doen?
 6. Wat is bijzonder aan de inbreng van jullie als verenigingsprofessionals/team en de case op zich (vernieuwend, impactvol, efficiëntieverhogend, verbindend,…)?
 7. Jullie analyse: werden de vooropgestelde resultaten behaald, wat is goed gelukt, wat kon beter? Indien mogelijk ook graag financiële implicaties (kost, opbrengst).
   

  >>> Bezorg je case uiterlijk op 2 november via mail aan josefien@bsae.be
 

Hoe kan je scoren?

Door je case in te dienen scoor je al!

Alle cases zullen gecommuniceerd worden en aandacht krijgen via de BSAE-website en communicatiekanalen. De genomineerden mogen hun case ook presenteren in het kader van het BSAE-Jaarevent van 24 november.

Een jury zal bij het beoordelen van de cases letten op bepaalde criteria en professionele waarden zoals:

 • Visie, aanpak en uitvoering van de case (proces, inzet van mensen en middelen) in relatie tot doelstellingen
 • Toepasbaarheid (van concepten en mechanismen) door verenigingsprofessionals en teams in andere verenigingen  
 • Originaliteit en vernieuwing van concept of uitvoering in de context van jouw vereniging
 • Behaald resultaat en impact op de beoogde doelgroep

 

Bekijk hier het volledige wedstrijdreglement. En deelnemen kan uiteraard als BSAE-lid, maar ook als niet - ( of toekomstig ;-) ) lid.

Treed in voetsporen van ...

In 2020 wordt voor de derde keer de BSAE Award uitgereikt aan een verenigingsprofessional of een team van verenigingsprofessionals die het verschil maakten. De voorbije 2 jaar dienden telkens een 10-tal organisaties, zoals Beltug, FeWeb, VMx, FVF, Landelijke Gilden, ... een case in.

2019

In 2019 won Neos, Netwerk voor Ondernemende Senioren de award met hun project Neos met een Hart. 

Als we vertelden aan de bestuursleden dat we de award gewonnen hadden en je kijkt naar hun reacties dan is het net alsof elk bestuurslid net een goal heeft gemaakt en over het veld loopt met de trofee in zijn handen om aan te tonen dat hij een ongelooflijk mooi doelpunt heeft gemaakt. Die fonkeling in de ogen van de bestuursleden is schitterend om te zien. Martin De Loose, directeur Neos.

Het team van Gezinsbond met hun webinars en ISB vzw met tendensenfiches rond lokaal sportbeleid waren de andere genomineerden in 2019. 

Lees hier het verslag van het BSAE Jaarcongres 2019.

2018

In 2018 ging de eerste BSAE Award naar VVBAD met hun project #bibvooriedereen. De andere genomineerden waren APB met hun project rond de huisapotheker en Herita met een intern traject van gratis naar betalende leden.

Lees hier het verslag van de BSAE Awards 2018.