De 'War for talent' - onderwerp binnen veel beroeps- en sectororganisaties

18 sep. 2022

war for talent.JPG

The war for talent is real. 65% van de Belgische werkgevers heeft moeite om werknemers aan te trekken. De war for talent blijft de grootste uitdaging op de arbeidsmarkt. Daar spelen verschillende beroepsverenigingen en sectororganisaties ook op in binnen hun aanbod naar leden toe. 

Via mediaNXT, een initiatief van mediarte en Minister van Media Benjamin Dalle, zetten VRT, DPG Media, Mediahuis, SBS en Woestijnvis dit najaar voor de eerste keer samen hun deuren open voor 30 jongeren. Lees meer. 

Fundraisers Alliance Belgium organiseert een bijeenkomst over hoe de juiste fondsenwervers te rekruteren en aan de organisatie gebonden te houden. Wat is het belang van employer branding en hoe werk je eraan? Lees meer. 

KAVA, Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen, organiseerde in juni een debatavond over de uitdagingen op de hedendaagse arbeidsmarkt. Lees meer.

Recordaantal vacatures voor ingenieurs, 2090 openstaande vacatures. Nieuwsbericht door ie-net, de ingenieursvereniging. 

...

Organiseert jouw vereniging ook een bijeenkomst, doet ze onderzoek, ... naar de arbeidsschaarste in jouw sector? Laat het gerust weten. 

Image by Katemangostar on Freepik. 

Tags: