Kalender

 1. data.jpg
  28 september 2021

  BSAE Powersessie: Naar een datagedreven ledenorganisatie

  Big Data en Advanced Analytics zijn geen buzz words meer, maar instrumenten om de strategie en aanpak van de ledenorganisatie te optimaliseren.

 2. communitybuilding.JPG
  30 september 2021

  Communitybuilding met case Leuven MindGate (E-Masterclass)

  Hoe verzoenen we de ‘What’s in it for me?’-vraag van het lid met het collectieve belang dat de organisatie nastreeft? Het antwoord zit hem in de manier waarop we de leden binden en verbinden, niet enkel aan de organisatie, maar ook aan mekaar en aan de buitenwereld. Hoe je dat doet is de kern van deze interactieve online inspiratiesessie, inclusief concrete case Leuven MindGate!

 3. speaker_belangenbehartiging.jpg
  07 oktober 2021

  Belangenbehartiging met case Voka West-Vlaanderen (E-Masterclass)

  Op het gepaste moment het dossier dat een absolute prioriteit is voor je achterban in de politieke schijnwerpers plaatsen, en in samenwerking met de juiste stakeholders het politiek beleid en publiek debat hierover vormgeven. Dat is de essentie van lobby of belangenvertegenwoordiging.

 4. omar-flores-MOO6k3RaiwE-unsplash(1)_netwerk.jpg
  14 oktober 2021

  BSAE Powersessie: Meer halen uit netwerksamenwerking

  Succesvolle samenwerking komt niet vanzelf. Het is een complex verhaal met vele dimensies. Inzicht in basisvoorwaarden, specifieke vaardigheden en houdingen is belangrijk.

 5. centjes.jpg
  19 oktober 2021

  Financiering van ledenorganisaties met case SportaMundi (E-Masterclass)

  Het is ongetwijfeld de meest voorkomende vraag: hoe financieren we de werking van de ledenorganisatie? Volstaat het om enkel lidgeld te innen of zetten we in op diensten op maat voor de leden om de kas te spijzen? En hoe gaan we om met subsidies, sponsoring en alternatieve financieringsvormen? Maar vooral hoe past die aanpak binnen het geheel van de organisatie-strategie en wat is de rol van de betrokken verenigingsprofessionals? Nieuw: case SportaMundi!

 6. image D2L webinar.JPG
  26 oktober 2021

  Je leden verbinden, digitaal connecteren in het nieuwe normaal - webinar door Dropsolid ism BSAE

  Hoe verbind je je leden nog beter in post-Corona tijden? Wat stak jij op van deze speciale tijd? Denk verder dan enkel de band met je leden, connecteer hen ook met elkaar. Digitaal biedt de mogelijkheid om nog beter te verbinden.

 7. toekomst.jpg
  28 oktober 2021

  BSAE Powersessie: Toekomstbestendig verenigen

  Vanuit zijn bekende Vereniging 3.0-kader wordt inzichtelijk gemaakt hoe een duurzame route naar de toekomst te ontwikkelen voor jouw ledenorganisatie.

 8. book-library-with-open-textbook.jpg
  09 november 2021

  Workshop over het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen

  Hoewel de nieuwe vzw-wetgeving (Wetboek Vennootschappen en Verenigingen) al op 1 mei 2019 in voege trad, dienen nog heel wat vzw’s werk te maken van de reële impact ervan, onder meer het aanpassen van de statuten tegen 1 januari 2024.

 9. crisis.jpg
  02 december 2021

  BSAE Powersessie: Crisiscommunicatie

  Crisiscommunicatie start niet tijdens of na de crisissituatie. Het is een logische actie vanuit een goed voorbereide en  allesomvattende strategische communicatie-aanpak.