BSAE Ledencases

Welkom bij de BSAE Ledencases

Elke dag opnieuw zetten ledenorganisaties en verenigingsprofessionals zich in voor hun leden. Zij ontzorgen hun leden, zorgen voor belangenbehartiging, opleiding, inspiratie, info, innovatie, … Deze organisaties maken het verschil voor hun leden. Lanceerde jouw organisatie een bijzondere campagne, maakten jullie een verandering door, hebben jullie iets teweeggebracht in de sector, jullie leden op een speciale manier in de bloemetjes gezet, een bijzondere samenwerking opgezet, … ? Laat het weten aan BSAE en de verenigingsprofessionals door je cases te delen. Deze berichten komen ook in de ledennieuwsbrief en de brede communicatiemails (3500 ontvangers).

 1. news1
  23 nov. 2023

  Oproep om de Belgische toppositie van de biofarmaceutische industrie in Europa te verdedigen

  De jongste EU Pharma Figures tonen duidelijk aan dat ons land een leidende positie heeft binnen de Europese Unie qua onderzoek en ontwikkeling, productie en export. Hoewel België slechts 2,6 % van de EU-bevolking telt, is de biofarmaceutische industrie goed voor 7,8 % van de banen, 18,7 % van de export en 19,3 % van de R&D-investeringen in de EU. Hiermee staat de sector respectievelijk op de derde, tweede en eerste plaats in Europa.

  Lees meer over "Oproep om de Belgische toppositie van de biofarmaceutische industrie in Europa te verdedigen"

  Tags:
 2. news1
  14 nov. 2023

  Prebes en Nelectra werken samen voor meer veiligheid in de elektrosector

  Prebes en Nelectra slaan de handen in elkaar voor meer veiligheid en welzijn op het werk. Welzijn op het werk is in alle sectoren belangrijk, maar in elke sector is de risicoprofilering anders. Daarom werkt Prebes samen met verschillende sectororganisaties. Wat maakt de elektrosector zo bijzonder? Viviane Camphyn, gedelegeerd bestuurder van Nelectra ging in gesprek met onze nationale voorzitter François Colin.

  Lees meer over "Prebes en Nelectra werken samen voor meer veiligheid in de elektrosector"

  Tags:
 3. news1
  13 nov. 2023

  AquaFlanders ontwikkelde samen met de VMM een Zelfscan Water

  Het gemiddelde waterverbruik per inwoner in Vlaanderen daalt. Dat is een goede zaak. Toch kunnen veel huishoudens met kleine en grotere ingrepen nog heel wat kraanwater, en geld, besparen. De zelfscan water helpt hen daarbij.

  Lees meer over "AquaFlanders ontwikkelde samen met de VMM een Zelfscan Water"

 4. news1
  11 nov. 2023

  Event Confederation heeft een nieuwe manager: Christine Merckx

  Christine Merckx wordt de nieuwe manager van Event Confederation. Zij volgt vanaf december Stijn Snaet op die sinds de oprichting in 2020 aan het roer stond.

  Lees meer over "Event Confederation heeft een nieuwe manager: Christine Merckx"

 5. news1
  28 okt. 2023

  VRT-reeks Thuis leert artsen dementie herkennen - Domus Medica en experten gebruiken 'Thuis als casus'

  Dementie blijft een grote uitdaging voor onze samenleving. Vandaag treft de aandoening in Vlaanderen en het Brusselse Gewest zo’n 141.000 mensen en er wordt een verdubbeling van dat cijfer verwacht tegen 2070. Artsen zullen in de toekomst steeds meer mensen met dementie zien. Zij zullen dus meer alert moeten zijn voor deze thematiek. In het kader van het Dementieplan wil Vlaanderen de huidige en de toekomstige huisartsen meer kennis over dementie bijbrengen en hen een kennisbaken laten zijn voor hun collega-artsen .

  Lees meer over "VRT-reeks Thuis leert artsen dementie herkennen - Domus Medica en experten gebruiken 'Thuis als casus'"

 6. news1
  18 okt. 2023

  Buurtsuper.be neemt leden mee naar Duitsland voor inspiratie

  Op 26 en 27 september trok Buurtsuper.be, samen met Wanzl, Smeva en Carrier, richting Düsseldorf. Onderweg bezochten ze de ene inspirerende winkel na de andere. Ze leerden bij over AI, verlichting en koelingen, maar keken ook hun ogen uit in de kleurrijke winkels, ieder met zijn personal touch.

  Lees meer over "Buurtsuper.be neemt leden mee naar Duitsland voor inspiratie"

 7. news1
  6 okt. 2023

  Fundraisers Belgium zet de Belgische fondsenwerver in de spotlights

  Op 5 oktober vond in Gentbrugge voor het eerst de Dag van de Fondsenwerver plaats. Tijdens deze dag zetten ze het beroep in de schijnwerpers en brengen ze fondsenwervers samen voor kennisuitwisseling. Als kers op de taart ging Annelore Camps van Allez, Chantez! naar huis met de eerste award.

  Lees meer over "Fundraisers Belgium zet de Belgische fondsenwerver in de spotlights"

 8. news1
  3 okt. 2023

  Neos vzw werkt aan de beeldvorming van en over oud(er) zijn met FOERT-campagne

  Martin De Loose, directeur van Neos vzw, kadert de FOERT-campagne die ze opstartten.

  Lees meer over "Neos vzw werkt aan de beeldvorming van en over oud(er) zijn met FOERT-campagne"

 9. news1
  1 okt. 2023

  pharma.be startte nieuwe informatiecampagne

  pharma.be startte op maandag 25 september met een informatiecampagne. Onderwerpen die momenteel bij veel mensen leven, worden door middel van korte vragen beantwoord.

  Lees meer over "pharma.be startte nieuwe informatiecampagne"

 10. news1
  30 sep. 2023

  NAV waarschuwt: 'Lage vergoeding voor stagiairs besmet de hele architectensector'

  Naar aanleiding van de verkiezingen van de Orde van Architecten komt er kritiek op de veel te lage lonen van stagiair-architecten. De Orde organiseert de twee jaar durende stages en legde de minimumlonen voor stagiairs vast, maar die bedragen werden nooit aangepast aan de welvaart waardoor jonge architecten zich te pletter moeten werken om rond te komen. Dat moet anders, vindt NAV, die de oorzaken aanwijst en drie oplossingen naar voor schuift. “Lage lonen voor stagiairs zijn het begin van een te lage verloning voor de hele sector”, zegt NAV-directeur Steven Lannoo.

  Lees meer over "NAV waarschuwt: 'Lage vergoeding voor stagiairs besmet de hele architectensector'"

 11. news1
  29 sep. 2023

  HERW!N gaat samenwerking aan met IDEWE

  HERW!N en IDEWE gaan een partnerschap aan met één duidelijk doel: het ondernemerschap bij maatwerkbedrijven versterken. Herwinnen voor professionals zoals HERW!N dat zegt!

  Lees meer over "HERW!N gaat samenwerking aan met IDEWE"

 12. news1
  21 sep. 2023

  NAV West-Vlaanderen laat leden elkaar ontmoeten tijdens culinaire comedy avond

  Na de coronaperiode was het even zoeken naar de juiste activiteiten om elkaar te ontmoeten, geeft NAV aan. Hun recentste initiatieven – twee debatavonden over de bouwshift en BIM – brachten opnieuw veel volk op de been.

  Lees meer over "NAV West-Vlaanderen laat leden elkaar ontmoeten tijdens culinaire comedy avond"

  Tags: