BSAE Ledencases

Welkom bij de BSAE Ledencases

Elke dag opnieuw zetten ledenorganisaties en verenigingsprofessionals zich in voor hun leden. Zij ontzorgen hun leden, zorgen voor belangenbehartiging, opleiding, inspiratie, info, innovatie, … Deze organisaties maken het verschil voor hun leden. Lanceerde jouw organisatie een bijzondere campagne, maakten jullie een verandering door, hebben jullie iets teweeggebracht in de sector, jullie leden op een speciale manier in de bloemetjes gezet, een bijzondere samenwerking opgezet, … ? Laat het weten aan BSAE en de verenigingsprofessionals door je cases te delen. Deze berichten komen ook in de ledennieuwsbrief en de brede communicatiemails (3500 ontvangers).

 1. news1
  26 mrt. 2024

  HERW!N zet beweegredenen nieuwe professionals in de sector in de kijker

  Twee keer per jaar brengt HERW!N mensen die nieuw zijn in de sector samen. Tijdens ‘Op de koffie bij HERW!N dompelen ze hen onder in sociaal-circulair ondernemen, het beleidskader en laten ze hen kennis maken met andere ondernemers. Op die bijeenkomsten horen ze telkens opnieuw de mooie beweegredenen waarom mensen de overstap maken naar hun sector. Door deze te delen inspireren ze ook anderen.

  Lees meer over "HERW!N zet beweegredenen nieuwe professionals in de sector in de kijker"

 2. news1
  21 mrt. 2024

  NAV organiseert debat onder collega's over bureau-organisatie

  NAV organiseerde een debat bij een lid-architect waarbij vier architecten in debat gingen specifiek over bureau-organisatie. Met deze formule wil NAV, Netwerk Architecten Vlaanderen, interactie centraal stellen. Iedereen kan ervaringen delen, bedenkingen opwerpen. Zo gaan ze weg van theoretische exposés, maar voor open en eerlijke debatten in hun interne keuken.

  Lees meer over "NAV organiseert debat onder collega's over bureau-organisatie"

 3. news1
  15 mrt. 2024

  FeWeb sluit cao over stages voor -26 jarigen

  Op 15 maart sloot FeWeb, de Federatie van Webbedrijven, een akkoord met de werkgevers- en werknemersorganisaties over stages voor -26 jarigen die werkzoekende zijn. Om de brug te slaan tussen de studie en een eerste job, kan de stagiare werkervaring opdoen. De stage moet minimum 4 weken en mag maximum 12 weken in beslag nemen. Er is geen verplichting voor het aanbieden van een contract zoals bij de IBO-stage. De stage is onbezoldigd.

  Lees meer over "FeWeb sluit cao over stages voor -26 jarigen"

 4. news1
  11 mrt. 2024

  HOGENT start in samenwerking met Fundraisers Belgium een Postgraduaat Fondsenwerving in september

  Fundraisers Belgium en HOGENT slaan de handen in elkaar en bieden vol trots vanaf volgend academiejaar (2024-2025) het postgraduaat fondsenwerving aan. Een unieke, eenjarige opleiding die studenten de nodige skills aanleert om de fondsenwerver van morgen te worden.  

  Lees meer over "HOGENT start in samenwerking met Fundraisers Belgium een Postgraduaat Fondsenwerving in september"

 5. news1
  8 mrt. 2024

  Bouwunie maakt podcast over Vrouwen in de bouw nav Internationale Vrouwendag

  Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart 2024 heeft Bouwunie vier vrouwen uit de bouwsector uitgenodigd in hun studio. Hoe zijn zij in de bouw terechtgekomen? Waar lopen ze tegenaan en wat is volgens deze vrouwen een absolute meerwaarde van een vrouw op de werf.

  Lees meer over "Bouwunie maakt podcast over Vrouwen in de bouw nav Internationale Vrouwendag"

 6. news1
  15 feb. 2024

  Netwerk Verpleegkunde gaat elk jaar op zoek naar een Parel van een verpleegkundige

  Het Netwerk Verpleegkunde roept haar leden op om een collega te nomineren die een pareltje is op het werk. De winnaar zal tijdens de 50ste Week van de verpleegkundigen in de bloemetjes gezet worden (ter waarde van 250 euro).

  Lees meer over "Netwerk Verpleegkunde gaat elk jaar op zoek naar een Parel van een verpleegkundige"

 7. news1
  15 feb. 2024

  CIB Vlaanderen maakte een overzicht van hun belangenbehartiging in 2023

  De belangen van de vastgoedsector door dik en dun verdedigen. Het is één van de belangrijke doelstellingen van CIB. Die belangenbehartiging draaide ook in 2023 op volle toeren. Voor de buitenwereld en hun leden is dit niet altijd even zichtbaar. Daarom geven ze een greep uit de voornaamste beleidstrajecten van het voorbije jaar. Zo maken ze onzichtbaar werk zichtbaar.

  Lees meer over "CIB Vlaanderen maakte een overzicht van hun belangenbehartiging in 2023"

 8. 15 feb. 2024

  Pixii verzamelt de memoranda van aangesloten leden

  Als neutrale wetenschappelijke instelling en ledenorganisatie neemt Pixii vanuit de passiefbouwprincipes koolstofneutraliteit als uitgangspunt voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

  Lees meer over "Pixii verzamelt de memoranda van aangesloten leden"

 9. news1
  14 feb. 2024

  Buurtsuper.be, PMO en VDAB organiseren een online meet & match voor verkopers in verse voeding

  Samen met VDAB organiseren Buurtsuper.be en PMO op maandag 25 maart  een online ontmoetingsmoment waarop voedingszaken hun werkplek en vacature voor verkopers verse voeding kunnen voorstellen aan werkzoekenden.

  Lees meer over "Buurtsuper.be, PMO en VDAB organiseren een online meet & match voor verkopers in verse voeding"

 10. news1
  1 feb. 2024

  OVED verzamelt positieve EPC-verhalen voor de pers

  OVED, het overlegplatform voor energiedeskundigen, verzamelt positieve EPC-verhalen voor de pers bij haar leden.

  Helaas gaf de media de afgelopen periode vaak een negatief of zelfs foutief beeld van het EPC en de deskundige, geeft OVED aan. Daar brengt ze nu graag verandering in en roept haar leden op om hun positieve EPC-verhalen van tevreden klanten te delen!

  Lees meer over "OVED verzamelt positieve EPC-verhalen voor de pers"

 11. 29 jan. 2024

  Bouwunie pleit voor meer inzetten op duaal leren en evolueren naar superbouwscholen

  De bouwsector is zoals elk jaar jammer genoeg oververtegenwoordigd in de VDAB-lijst met knelpuntberoepen. “De bouw is en blijft een aantrekkelijke sector om in te werken. Je hebt werkzekerheid en je kan rekenen op heel wat extralegale voordelen en opleidingsmogelijkheden. Het is jammer dat niet meer mensen kiezen voor een job in de bouw. Want we hebben ze broodnodig”, reageert Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens.  De bouworganisatie ziet verschillende mogelijke manieren om de instroom in de sector te verhogen. Kiezen voor een 100% duaal leren voor bouwopleidingen is een eerste belangrijke.

  Lees meer over "Bouwunie pleit voor meer inzetten op duaal leren en evolueren naar superbouwscholen"

 12. news1
  22 jan. 2024

  NAV richtte in 2023 een werkgroep 'Vrouwen in architectuur' op.

  NAV richtte vorig jaar een gloednieuwe werkgroep ‘Vrouwen in Architectuur’ op. Bedoeling? De pijnpunten voor vrouwelijke architecten blootleggen, nadenken over oplossingen en zo onder andere de leaky pipeline – het afhaken van vrouwelijke architecten boven de 35 – samen aanpakken. Een vijftiental leden steken maandelijks de koppen samen en bespreken thema’s die tot nu toe onder de radar bleven. “Ons beroep moet vanuit een vrouwelijke bril herbekeken durven worden. Wij denken op een constructieve manier na over de toekomst zodat het voor de volgende generaties vrouwelijke architecten gemakkelijker wordt”, zeggen Serife Mazak, Evy Waegeneire en Magda Kielt.

  Lees meer over "NAV richtte in 2023 een werkgroep 'Vrouwen in architectuur' op."