De zorgsector schiet zichzelf in de voet door in tijden van grote krapte projectsourcing te willen uitsluiten, geeft Federgon aan

23 jan. 2023

De zorgsector schiet zichzelf in de voet door in tijden van grote personeelstekorten instrumenten als projectsourcing te willen uitsluiten. Dat zegt Federgon, netwerk voor werk en de federatie van HR-dienstverleners die onder meer de uitzend- en de projectsourcingsector vertegenwoordigt. Zij betreuren dan ook de beslissing van de Vlaamse regering om projectsourcing niet langer te financieren. Het stopzetten van de financiering van projectsourcing treft vooral de zorgsector zelf.

Een uitgestoken hand

Federgon heeft een aantal maanden geleden zelf het initiatief genomen om met de zorgsector in gesprek te gaan. De koepels in de zorg gaven toen aan dat zowel uitzendarbeid als projectsourcing belangrijke instrumenten zijn om de flexibiliteit en de capaciteit op peil te houden. Vandaag werken een kleine 600 projectmedewerkers in de zorg op een totaal van 140.000. We vinden de weerstand die er is dan ook moeilijk te begrijpen. "Ook de zorgsector moet een beroep kunnen doen op 'moderne' arbeidsmarktinstrumenten. Zij zijn niet het probleem, maar net een oplossing om gekwalificeerde medewerkers aan boord te houden", benadrukt Ann Cattelain. "Onze hand naar de zorgkoepels blijft uitgestoken, wij vinden het belangrijk om hier samen tot een constructieve oplossing te komen die de zorgsector ten goede komt."

Lees hier het volledige artikel op de Federgon-website. 

Tags: