Koningin Mathilde maakt kennis met De Warmste Entree, een initiatief van handelsfederatie Comeos

9 dec. 2022

Op 8 december maakte Koningin Mathilde bij een bezoek aan kledingwinkel ZEB kennis met De Warmste Entree. Dat is een grootschalig initiatief van handelsfederatie Comeos om winkelen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Comeos werkt daarvoor samen met Inter en CAWaB, de Vlaamse en Waals-Brusselse expertisecentra rond toegankelijkheid. 

Voor mensen met een handicap is boodschappen doen of op restaurant gaan niet zo vanzelfsprekend.  Comeos heeft daarvoor De Warmste Entree opgezet, een platform dat retailers begeleidt in het toegankelijk maken van hun zaak, zowel wat infrastructuur als communicatie betreft. Denk hierbij aan online opleidingen rond klantvriendelijk onthaal van mensen met een beperking, adviezen van experts en een overzicht van wettelijke verplichtingen en aanbevelingen om de infrastructuur, dienstverlening en communicatie van winkels en restaurants toegankelijk te maken.  

Belgian Accessibility Award 

In 2023 rolt Comeos De Warmste Entree verder uit en komen er, in samenwerking met Inter en CAWaB, ook e-learnings rond het toegankelijk maken van webshops. Want hoe eenvoudig het voor sommigen soms lijkt, voor mensen met een visuele, motorische of neurodiverse beperking is dat het niet. 

Dominique Michel, CEO van Comeos kijkt vooruit: “Dit is nog maar het begin van een project dat vele jaren zal in beslag nemen. Het gaat hier niet alleen over consumenten maar we kijken ook hoe we de werkplek zelf toegankelijker kunnen maken voor werknemers met een beperking. Ook daar hebben we nog een weg af te leggen. 

En volgend jaar reiken we de eerste Belgian Accessibility Award uit die zal toegekend worden aan de handels- of horecazaak die de beste inspanning doet op vlak van toegankelijkheid.  

Als sector nemen we het voortouw en werken we elke dag verder aan een maatschappij zonder beperkingen voor mensen met een beperking." 

www.warmsteentree.be 

Lees het volledige persbericht op de site van Comeos. 

Tags: