Berichten over Toekomst

 1. news1
  8 nov. 2022

  Domus Medica zet mee schouders onder bewustmaking rond COPD

  Bij 400.000 mensen piepen de longen vandaag naar aandacht voor de longziekte COPD. Deze chronische longaandoening treft in België maar liefst 800.000 mensen, waarvan naar schatting bij de helft van deze patiënten de diagnose nog niet is gesteld.  Lees meer over "Domus Medica zet mee schouders onder bewustmaking rond COPD"

 2. news1
  21 sep. 2022

  Vastgoedinformatieplatform begin volgende maand gelanceerd in eerste pilootgemeenten - door CIB Vlaanderen en 4 partners

  De Vlaamse regering zette vorig jaar het licht op groen voor de opstart van het Vastgoedinformatieplatform. Dit grootschalige digitaliseringsproject wordt gedragen door vijf belangrijke stakeholders, met name CIB Vlaanderen, Fednot, de VVSG, het Vlaams departement Omgeving en het Agentschap Digitaal Vlaanderen. Volgende maand gaan de eerste pilootgemeenten van start. 

  Lees meer over "Vastgoedinformatieplatform begin volgende maand gelanceerd in eerste pilootgemeenten - door CIB Vlaanderen en 4 partners"

 3. news1
  10 sep. 2022

  VIBE organiseert mee Postgraduaten 'Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen' en 'Circulair bouwen'

  VIBE organiseert samen met het Postuniversitair Centrum en Howest Hogeschool een aantal opleidingen die inspelen op de actualiteit.

  Lees meer over "VIBE organiseert mee Postgraduaten 'Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen' en 'Circulair bouwen'"

 4. news1
  30 jun. 2022

  Vlario en partners ontwikkelen groenblauwpeil tool en regenwaterputmodule

  VLARIO is hét Vlaams kenniscentrum en overlegplatform voor gemeentelijk waterbeheer. Via de werkgroepen, ondersteunt VLARIO haar leden in hun streven naar kwaliteit en benadrukt op alle niveaus de noodzaak van duurzame investeringen in het beheer van hemel- en afvalwater. Samen met de Vlaamse Confederatie Bouw en Departement Omgeving werd het groenblauwpeil ontwikkeld. Bijkomend heeft VLARIO de regenwaterputmodule laten ontwikkelen waarmee de ideale grootte van de regenwaterput kan worden berekend.

  Lees meer over "Vlario en partners ontwikkelen groenblauwpeil tool en regenwaterputmodule"

 5. news1
  20 jun. 2022

  Personal reflections of association professional Jurgen Plyson on the EBSA conference

  EBSA, the European Biosafety Association, held its conference week in Ghent in May this year. Jurgen Plyson, association professional for EBSA, shared his personal reflections on the conference via a LinkedIn-post. 

  Lees meer over "Personal reflections of association professional Jurgen Plyson on the EBSA conference"

  Tags:
 6. news1
  9 jun. 2022

  Neos lanceert de verenigingspil

  In september 2021 kaartte Neos de medicalisering van de samenleving reeds aan. 1,2 miljoen mensen nemen anti-depressiva. In vergelijking met 10 jaar geleden is dat een stijging van 7% (Bron: De Morgen dd 12 mei 2022). 12% van de bevolking meldde het gebruik van slaappillen of kalmerende middelen. Neos wil nu met de verenigingspil een alternatief bieden.

  Lees meer over "Neos lanceert de verenigingspil"

 7. news1
  24 mei 2022

  VIBE lanceert samen met andere organisaties boek en congres ‘Stedenbouw kan ook zo’

  Op vrijdag 3 juni lanceert VIBE,  tijdens een congres samen met andere organisaties zoals de Bond Beter Leefmilieu, KU Leuven, VRP, ABLLO en Samenhuizen het voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo’.

  Lees meer over "VIBE lanceert samen met andere organisaties boek en congres ‘Stedenbouw kan ook zo’"

 8. news1
  10 mei 2022

  Preventieadviseurs hebben aandacht voor anderstaligheid

  Voor preventieadviseurs dienen zich ook nieuwe uitdagingen aan, zoals anderstaligheid en cultuurverschillen bij werknemers.

  Lees meer over "Preventieadviseurs hebben aandacht voor anderstaligheid"

 9. news1
  20 mrt. 2022

  Ondernemingsplan voor Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie

  De toekomst is onvoorspelbaar, maar jouw beroepsvereniging en belangenbehartiger is alvast voorbereid om er iets moois van te maken.

  Lees meer over "Ondernemingsplan voor Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie"

 10. news1
  17 mrt. 2022

  Federgon in nieuw jasje: Network for Work

  Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, zit volledig in het nieuw. Een nieuwe website, een nieuw logo en ook een nieuwe baseline: Network for Work.

  Lees meer over "Federgon in nieuw jasje: Network for Work"

 11. news1
  7 mrt. 2022

  Nieuwe sectororganisatie Fedoptica

  Het gebeurt niet meer elke dag dat er een nieuwe sectororganisatie wordt opgericht. Comeos hielp een handje bij de oprichting van Fedoptica, die de Belgische optiekketens vertegenwoordigt.

  Lees meer over "Nieuwe sectororganisatie Fedoptica"

  Tags: