Berichten over Belangenbehartiging

 1. news1
  9 sep. 2023

  Drie grootste werkgeversfederaties uit de dienstenchequesector luiden de alarmbel

  5 euro extra niet morgen maar vandaag ... zonder actie van de regeringen dreigt de totale blokkering van de dienstenchequesector

  Lees meer over "Drie grootste werkgeversfederaties uit de dienstenchequesector luiden de alarmbel"

 2. news1
  8 sep. 2023

  OVED reageert op nieuwe maatregel van Demir over centraal examen voor alle energiedeskundigen

  Minister Demir kondigde op 31/08/2023 vijf maatregelen aan om de kwaliteit van EPC's te verhogen. Eén ervan is een centraal examen voor alle energiedeskundigen. OVED reageerde aan het kabinet en via de pers.

  Lees meer over "OVED reageert op nieuwe maatregel van Demir over centraal examen voor alle energiedeskundigen"

 3. news1
  10 jul. 2023

  Architecten op één lijn voor meer ondernemersvrijheid in wet Laruelle

  Dankzij de gezamenlijke inspanningen van NAV, de Orde van Architecten, UWA (L’Union Wallonne des Architectes) en de G30 is er een consensus bereikt over een hervorming van de wet Laruelle. De aangepaste wettekst ligt nu ter inzage van het publiek voor een evenredigheidsbeoordeling. We lichten toe wat er precies zou wijzigen in de wet Laruelle. En we tonen hoe die wijziging meer mogelijkheden biedt voor architecten.

  Lees meer over "Architecten op één lijn voor meer ondernemersvrijheid in wet Laruelle"

 4. news1
  26 jun. 2023

  Herw!n lanceert memorandum '100.000 handen'

  Met de campagne "100.000 handen: dé formule voor een rechtvaardige klimaattransitie in Vlaanderen" presenteert HERW!N in haar memorandum voor de regionale, federale en Europese verkiezingen van 2024 de drie basisprincipes die essentieel zijn voor de toekomst van sociaal circulair ondernemers: sociaal, circulair en lokaal! Met 13 beleidsvoorstellen reikt HERW!N de hand aan beleidsmakers en alle maatschappelijke actoren om constructief samen te werken aan een ambitieus sociaal circulair beleid. Op de website 100000handen.be kan je alles lezen over het memorandum van HERW!N.

  Lees meer over "Herw!n lanceert memorandum '100.000 handen'"

 5. news1
  24 apr. 2023

  NAV ijvert voor uitgebreide verzekeringsplicht voor aannemers

  Naar aanleiding van het faillissement van bouwpromotor Sua Casa uit Roeselare laait het debat over de bescherming van consumenten in de bouw opnieuw op. ‘Door te werken met een architect, de verzekeringsplicht voor aannemers uit te breiden en een registratieplicht voor aannemers op te leggen, kunnen we heel wat bouwellende vermijden’, stelt Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV).

  Lees meer over "NAV ijvert voor uitgebreide verzekeringsplicht voor aannemers"

 6. news1
  20 feb. 2023

  VBZV, Netwerk Verpleegkunde, en andere organisaties vragen leden Valentijnsbrief mee te versturen naar Minister Frank Vandenbroucke

  VBZV, de Vlaamse Beroepsvereniging van Zelfstandige Verpleegkundigen en enkele zusterorganisaties schreven een persbericht in de vorm van een Valentijnsbrief aan bevoegd minister Frank Vandenbroucke. Ze riepen hun leden op de brief ook te versturen naar de minister.

  Lees meer over "VBZV, Netwerk Verpleegkunde, en andere organisaties vragen leden Valentijnsbrief mee te versturen naar Minister Frank Vandenbroucke"

 7. news1
  16 feb. 2023

  Netwerk Lokaal Sportbeleid doet een oproep voor een Werkgroep Beleid

  Met de verkiezingen in 2024 en nadien de opmaak van de nieuwe meerjarenplannen in zicht wil Netwerk Lokaal Sportbeleid inspiratie bieden om een (nog) sterker lokaal sportbeleid op de beleidsagenda te plaatsen.

  Lees meer over "Netwerk Lokaal Sportbeleid doet een oproep voor een Werkgroep Beleid"

 8. news1
  1 feb. 2023

  Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, richten samen een nieuwe confederatie op: Transport & Logistics Belgium

  Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, hebben besloten om hun samenwerking te intensiveren en richten samen een nieuwe confederatie op.

  Lees meer over "Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, richten samen een nieuwe confederatie op: Transport & Logistics Belgium"

 9. news1
  23 jan. 2023

  Buurtsuper.be en UNIZO vragen om energiesteun al bij winstdaling toe te kennen

  De criteria om gebruik te maken van de Vlaamse energiesteun voor bedrijven zijn te streng. Voorlopig zijn slechts enkele procenten van het voorziene budget van 125 miljoen euro gebruikt. Buurtsuper.be en UNIZO vragen daarom om de voorwaarden te versoepelen. 

  Lees meer over "Buurtsuper.be en UNIZO vragen om energiesteun al bij winstdaling toe te kennen"

 10. news1
  1 dec. 2022

  Netwerk Tegen Armoede biedt mogelijkheid om energiepremie te schenken aan wie het nodig heeft

  De energiepremie van de overheid wordt rechtstreeks aan iedereen gestort via de energieleverancier. Sommige mensen willen deze premie graag doorstorten aan mensen die er écht nood aan hebben.

  Lees meer over "Netwerk Tegen Armoede biedt mogelijkheid om energiepremie te schenken aan wie het nodig heeft"

 11. news1
  29 nov. 2022

  NAV, Boerenbond, BBL, Natuurpunt en VRP publiceren gezamenlijk standpunt over 'Sluipmoord op open ruimte'

  Op 30 november ligt in het Vlaams parlement het instrumentendecreet en decreet woonreservegebieden opnieuw ter goedkeuring voor. Anderhalf jaar geleden waren beide decreten de aanleiding voor Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, Netwerk Architecten Vlaanderen en Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning om aan de alarmbel te trekken. 

  Lees meer over "NAV, Boerenbond, BBL, Natuurpunt en VRP publiceren gezamenlijk standpunt over 'Sluipmoord op open ruimte'"

 12. news1
  2 nov. 2022

  Dossier paritair comité eventsector in een stroomversnelling

  Het eigen paritair comité voor de eventsector komt dichterbij! B-ESA gaf aan dat het dus tijd was om na te denken over de concrete invulling van de CAO's. Dat doen ze samen met de bedrijven uit de sector.  Lees meer over "Dossier paritair comité eventsector in een stroomversnelling"