Berichten over Belangenbehartiging

 1. news1
  24 apr. 2023

  NAV ijvert voor uitgebreide verzekeringsplicht voor aannemers

  Naar aanleiding van het faillissement van bouwpromotor Sua Casa uit Roeselare laait het debat over de bescherming van consumenten in de bouw opnieuw op. ‘Door te werken met een architect, de verzekeringsplicht voor aannemers uit te breiden en een registratieplicht voor aannemers op te leggen, kunnen we heel wat bouwellende vermijden’, stelt Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV).

  Lees meer over "NAV ijvert voor uitgebreide verzekeringsplicht voor aannemers"

 2. news1
  20 feb. 2023

  VBZV, Netwerk Verpleegkunde, en andere organisaties vragen leden Valentijnsbrief mee te versturen naar Minister Frank Vandenbroucke

  VBZV, de Vlaamse Beroepsvereniging van Zelfstandige Verpleegkundigen en enkele zusterorganisaties schreven een persbericht in de vorm van een Valentijnsbrief aan bevoegd minister Frank Vandenbroucke. Ze riepen hun leden op de brief ook te versturen naar de minister.

  Lees meer over "VBZV, Netwerk Verpleegkunde, en andere organisaties vragen leden Valentijnsbrief mee te versturen naar Minister Frank Vandenbroucke"

 3. news1
  16 feb. 2023

  Netwerk Lokaal Sportbeleid doet een oproep voor een Werkgroep Beleid

  Met de verkiezingen in 2024 en nadien de opmaak van de nieuwe meerjarenplannen in zicht wil Netwerk Lokaal Sportbeleid inspiratie bieden om een (nog) sterker lokaal sportbeleid op de beleidsagenda te plaatsen.

  Lees meer over "Netwerk Lokaal Sportbeleid doet een oproep voor een Werkgroep Beleid"

 4. news1
  1 feb. 2023

  Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, richten samen een nieuwe confederatie op: Transport & Logistics Belgium

  Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, hebben besloten om hun samenwerking te intensiveren en richten samen een nieuwe confederatie op.

  Lees meer over "Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, richten samen een nieuwe confederatie op: Transport & Logistics Belgium"

 5. news1
  23 jan. 2023

  Buurtsuper.be en UNIZO vragen om energiesteun al bij winstdaling toe te kennen

  De criteria om gebruik te maken van de Vlaamse energiesteun voor bedrijven zijn te streng. Voorlopig zijn slechts enkele procenten van het voorziene budget van 125 miljoen euro gebruikt. Buurtsuper.be en UNIZO vragen daarom om de voorwaarden te versoepelen. 

  Lees meer over "Buurtsuper.be en UNIZO vragen om energiesteun al bij winstdaling toe te kennen"

 6. news1
  1 dec. 2022

  Netwerk Tegen Armoede biedt mogelijkheid om energiepremie te schenken aan wie het nodig heeft

  De energiepremie van de overheid wordt rechtstreeks aan iedereen gestort via de energieleverancier. Sommige mensen willen deze premie graag doorstorten aan mensen die er écht nood aan hebben.

  Lees meer over "Netwerk Tegen Armoede biedt mogelijkheid om energiepremie te schenken aan wie het nodig heeft"

 7. news1
  29 nov. 2022

  NAV, Boerenbond, BBL, Natuurpunt en VRP publiceren gezamenlijk standpunt over 'Sluipmoord op open ruimte'

  Op 30 november ligt in het Vlaams parlement het instrumentendecreet en decreet woonreservegebieden opnieuw ter goedkeuring voor. Anderhalf jaar geleden waren beide decreten de aanleiding voor Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, Netwerk Architecten Vlaanderen en Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning om aan de alarmbel te trekken. 

  Lees meer over "NAV, Boerenbond, BBL, Natuurpunt en VRP publiceren gezamenlijk standpunt over 'Sluipmoord op open ruimte'"

 8. news1
  2 nov. 2022

  Dossier paritair comité eventsector in een stroomversnelling

  Het eigen paritair comité voor de eventsector komt dichterbij! B-ESA gaf aan dat het dus tijd was om na te denken over de concrete invulling van de CAO's. Dat doen ze samen met de bedrijven uit de sector.  Lees meer over "Dossier paritair comité eventsector in een stroomversnelling"

 9. news1
  22 sep. 2022

  Beltug is setting up a Public Affairs Task Force

  Beltug calls upon her members to bring their Public Affaris colleagues on board, in the new Beltug Task force

  Lees meer over "Beltug is setting up a Public Affairs Task Force"

 10. news1
  3 jun. 2022

  Netwerk tegen Armoede in gesprek met kabinet Demir over strijd tegen energiearmoede

  Het Netwerk tegen Armoede ging samen met enkele gelijkgezinde organisaties, in gesprek met het kabinet van minister voor Energie Zuhal Demir op 2/6/2022. Het Netwerk tegen Armoede wil strenge energie- en isolatienormen koppelen aan gerichte steun voor eigenaars met een laag inkomen en private verhuurders én een ambitieus renovatieprogramma voor sociale woningen.

  Lees meer over "Netwerk tegen Armoede in gesprek met kabinet Demir over strijd tegen energiearmoede"

 11. news1
  24 mei 2022

  Protest vanuit ledenorganisaties: je kan niet rond de blauwe krokodil

  De Stuurgroep Kafka (Jong Domus - Domus Medica, Kartel, BVAS en AADM) zet mee de schouders onder het initiatief van huisarts Nicole Dekker om de 'blauwe krokodil' te introduceren als protest tegen de administratieve overlast.

  Lees meer over "Protest vanuit ledenorganisaties: je kan niet rond de blauwe krokodil"

 12. news1
  9 apr. 2022

  Samen sterker – een gemeenschappelijke actie vanuit verschillende organisaties

  Het mag duidelijk zijn dat je als organisatie niet op alle punten collega-organisaties moet overeenkomen, maar het kan zeker geen kwaad om op punten die duidelijk een gemeenschappelijke belang kennen samen actie te ondernemen.

  Lees meer over "Samen sterker – een gemeenschappelijke actie vanuit verschillende organisaties"