Berichten over Communicatie

 1. news1
  18 apr. 2024

  CIB voelt verschillende politieke kopstukken in Vastgoedflitsen aan de tand over hun toekomstplannen rond wonen.

  Veel (jonge) kiezers vragen zich af of ze straks nog een woning vinden. Politieke partijen beseffen dit en spelen hier graag op in richting de verkiezingen. Waar willen zij naartoe met onze woningmarkt? De komende weken voelt CIB, vertegenwoordiger van de Vlaamse Vastgoedsector, de verschillende politieke kopstukken in Vastgoedflitsen aan de tand over hun toekomstplannen rond wonen.

  Lees meer over "CIB voelt verschillende politieke kopstukken in Vastgoedflitsen aan de tand over hun toekomstplannen rond wonen."

 2. news1
  26 mrt. 2024

  HERW!N zet beweegredenen nieuwe professionals in de sector in de kijker

  Twee keer per jaar brengt HERW!N mensen die nieuw zijn in de sector samen. Tijdens ‘Op de koffie bij HERW!N dompelen ze hen onder in sociaal-circulair ondernemen, het beleidskader en laten ze hen kennis maken met andere ondernemers. Op die bijeenkomsten horen ze telkens opnieuw de mooie beweegredenen waarom mensen de overstap maken naar hun sector. Door deze te delen inspireren ze ook anderen.

  Lees meer over "HERW!N zet beweegredenen nieuwe professionals in de sector in de kijker"

 3. news1
  8 mrt. 2024

  Bouwunie maakt podcast over Vrouwen in de bouw nav Internationale Vrouwendag

  Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart 2024 heeft Bouwunie vier vrouwen uit de bouwsector uitgenodigd in hun studio. Hoe zijn zij in de bouw terechtgekomen? Waar lopen ze tegenaan en wat is volgens deze vrouwen een absolute meerwaarde van een vrouw op de werf.

  Lees meer over "Bouwunie maakt podcast over Vrouwen in de bouw nav Internationale Vrouwendag"

 4. news1
  15 feb. 2024

  CIB Vlaanderen maakte een overzicht van hun belangenbehartiging in 2023

  De belangen van de vastgoedsector door dik en dun verdedigen. Het is één van de belangrijke doelstellingen van CIB. Die belangenbehartiging draaide ook in 2023 op volle toeren. Voor de buitenwereld en hun leden is dit niet altijd even zichtbaar. Daarom geven ze een greep uit de voornaamste beleidstrajecten van het voorbije jaar. Zo maken ze onzichtbaar werk zichtbaar.

  Lees meer over "CIB Vlaanderen maakte een overzicht van hun belangenbehartiging in 2023"

 5. news1
  22 jan. 2024

  NAV richtte in 2023 een werkgroep 'Vrouwen in architectuur' op.

  NAV richtte vorig jaar een gloednieuwe werkgroep ‘Vrouwen in Architectuur’ op. Bedoeling? De pijnpunten voor vrouwelijke architecten blootleggen, nadenken over oplossingen en zo onder andere de leaky pipeline – het afhaken van vrouwelijke architecten boven de 35 – samen aanpakken. Een vijftiental leden steken maandelijks de koppen samen en bespreken thema’s die tot nu toe onder de radar bleven. “Ons beroep moet vanuit een vrouwelijke bril herbekeken durven worden. Wij denken op een constructieve manier na over de toekomst zodat het voor de volgende generaties vrouwelijke architecten gemakkelijker wordt”, zeggen Serife Mazak, Evy Waegeneire en Magda Kielt.

  Lees meer over "NAV richtte in 2023 een werkgroep 'Vrouwen in architectuur' op."

 6. news1
  7 dec. 2023

  Domus Medica lanceert Sinterklaasactie: korting op een AED

  Samen met een partner bood Domus Medica leden een Sinterklaasactie met korting op een AED (Automatische Externe Defibrillator).

  Lees meer over "Domus Medica lanceert Sinterklaasactie: korting op een AED"

  Tags:
 7. news1
  23 nov. 2023

  Oproep om de Belgische toppositie van de biofarmaceutische industrie in Europa te verdedigen

  De jongste EU Pharma Figures tonen duidelijk aan dat ons land een leidende positie heeft binnen de Europese Unie qua onderzoek en ontwikkeling, productie en export. Hoewel België slechts 2,6 % van de EU-bevolking telt, is de biofarmaceutische industrie goed voor 7,8 % van de banen, 18,7 % van de export en 19,3 % van de R&D-investeringen in de EU. Hiermee staat de sector respectievelijk op de derde, tweede en eerste plaats in Europa.

  Lees meer over "Oproep om de Belgische toppositie van de biofarmaceutische industrie in Europa te verdedigen"

  Tags:
 8. news1
  13 nov. 2023

  AquaFlanders ontwikkelde samen met de VMM een Zelfscan Water

  Het gemiddelde waterverbruik per inwoner in Vlaanderen daalt. Dat is een goede zaak. Toch kunnen veel huishoudens met kleine en grotere ingrepen nog heel wat kraanwater, en geld, besparen. De zelfscan water helpt hen daarbij.

  Lees meer over "AquaFlanders ontwikkelde samen met de VMM een Zelfscan Water"

 9. news1
  6 okt. 2023

  Fundraisers Belgium zet de Belgische fondsenwerver in de spotlights

  Op 5 oktober vond in Gentbrugge voor het eerst de Dag van de Fondsenwerver plaats. Tijdens deze dag zetten ze het beroep in de schijnwerpers en brengen ze fondsenwervers samen voor kennisuitwisseling. Als kers op de taart ging Annelore Camps van Allez, Chantez! naar huis met de eerste award.

  Lees meer over "Fundraisers Belgium zet de Belgische fondsenwerver in de spotlights"

 10. news1
  3 okt. 2023

  Neos vzw werkt aan de beeldvorming van en over oud(er) zijn met FOERT-campagne

  Martin De Loose, directeur van Neos vzw, kadert de FOERT-campagne die ze opstartten.

  Lees meer over "Neos vzw werkt aan de beeldvorming van en over oud(er) zijn met FOERT-campagne"

 11. news1
  1 okt. 2023

  pharma.be startte nieuwe informatiecampagne

  pharma.be startte op maandag 25 september met een informatiecampagne. Onderwerpen die momenteel bij veel mensen leven, worden door middel van korte vragen beantwoord.

  Lees meer over "pharma.be startte nieuwe informatiecampagne"

 12. news1
  12 sep. 2023

  CIB Vlaanderen lanceert eerste aflevering van Vastgoedactueel, een tweewekelijkse podcast over vastgoedactualiteit

  Voor sommige leden kan het handiger lijken om vastgoednieuwtjes te beluitseren in de wagen of tijdens het joggen ipv die te lezen in de nieuwsbrief. 

  Lees meer over "CIB Vlaanderen lanceert eerste aflevering van Vastgoedactueel, een tweewekelijkse podcast over vastgoedactualiteit"