Berichten over Communicatie

 1. news1
  23 nov. 2023

  Oproep om de Belgische toppositie van de biofarmaceutische industrie in Europa te verdedigen

  De jongste EU Pharma Figures tonen duidelijk aan dat ons land een leidende positie heeft binnen de Europese Unie qua onderzoek en ontwikkeling, productie en export. Hoewel België slechts 2,6 % van de EU-bevolking telt, is de biofarmaceutische industrie goed voor 7,8 % van de banen, 18,7 % van de export en 19,3 % van de R&D-investeringen in de EU. Hiermee staat de sector respectievelijk op de derde, tweede en eerste plaats in Europa.

  Lees meer over "Oproep om de Belgische toppositie van de biofarmaceutische industrie in Europa te verdedigen"

  Tags:
 2. news1
  13 nov. 2023

  AquaFlanders ontwikkelde samen met de VMM een Zelfscan Water

  Het gemiddelde waterverbruik per inwoner in Vlaanderen daalt. Dat is een goede zaak. Toch kunnen veel huishoudens met kleine en grotere ingrepen nog heel wat kraanwater, en geld, besparen. De zelfscan water helpt hen daarbij.

  Lees meer over "AquaFlanders ontwikkelde samen met de VMM een Zelfscan Water"

 3. news1
  6 okt. 2023

  Fundraisers Belgium zet de Belgische fondsenwerver in de spotlights

  Op 5 oktober vond in Gentbrugge voor het eerst de Dag van de Fondsenwerver plaats. Tijdens deze dag zetten ze het beroep in de schijnwerpers en brengen ze fondsenwervers samen voor kennisuitwisseling. Als kers op de taart ging Annelore Camps van Allez, Chantez! naar huis met de eerste award.

  Lees meer over "Fundraisers Belgium zet de Belgische fondsenwerver in de spotlights"

 4. news1
  3 okt. 2023

  Neos vzw werkt aan de beeldvorming van en over oud(er) zijn met FOERT-campagne

  Martin De Loose, directeur van Neos vzw, kadert de FOERT-campagne die ze opstartten.

  Lees meer over "Neos vzw werkt aan de beeldvorming van en over oud(er) zijn met FOERT-campagne"

 5. news1
  1 okt. 2023

  pharma.be startte nieuwe informatiecampagne

  pharma.be startte op maandag 25 september met een informatiecampagne. Onderwerpen die momenteel bij veel mensen leven, worden door middel van korte vragen beantwoord.

  Lees meer over "pharma.be startte nieuwe informatiecampagne"

 6. news1
  12 sep. 2023

  CIB Vlaanderen lanceert eerste aflevering van Vastgoedactueel, een tweewekelijkse podcast over vastgoedactualiteit

  Voor sommige leden kan het handiger lijken om vastgoednieuwtjes te beluitseren in de wagen of tijdens het joggen ipv die te lezen in de nieuwsbrief. 

  Lees meer over "CIB Vlaanderen lanceert eerste aflevering van Vastgoedactueel, een tweewekelijkse podcast over vastgoedactualiteit"

 7. news1
  9 sep. 2023

  Drie grootste werkgeversfederaties uit de dienstenchequesector luiden de alarmbel

  5 euro extra niet morgen maar vandaag ... zonder actie van de regeringen dreigt de totale blokkering van de dienstenchequesector

  Lees meer over "Drie grootste werkgeversfederaties uit de dienstenchequesector luiden de alarmbel"

 8. news1
  19 aug. 2023

  Buurtsuper.be heeft een nieuw nieuwsrubriekje 'Daarom ben ik lid'

  Buurtsuper.be heeft een nieuw nieuwsrubriekje 'Daarom ben ik lid'. Daarin zetten ze een lid in de kijker die aangeeft wanneer en waarom hij/zij lid werd van Buurtsuper.be. Leuk om de collega-leden te leren kennen en de ledenvoordelen in de kijker te zetten.

  Lees meer over "Buurtsuper.be heeft een nieuw nieuwsrubriekje 'Daarom ben ik lid'"

 9. 18 jul. 2023

  VVBAD verklaart internationaal congres in Dubai niet te ondersteunen

  VVBAD, de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie, verklaart een ledenvereniging te zijn die inclusie, openheid en vrijheid van meningsuiting hoog op de agenda plaatst. Als vereniging hebben ze de ontwikkelingen rond het World Library and Information Congress (WLIC) 2024 en de vraag van IFLA of ze de organisatie in Dubai al dan niet ondersteunen, met de grootste zorg onderzocht en besproken.

  Lees meer over "VVBAD verklaart internationaal congres in Dubai niet te ondersteunen"

 10. news1
  16 jul. 2023

  Embuild stopt de wedstrijd Fier Bouwen in een nieuw jasje

  De prestigieuze wedstrijd voor bouwbedrijven is terug. Fier Bouwen zit in een nieuw en duurzaam jasje. Ze stimuleren bouwbedrijven die fier zijn op een duurzaam project en een ereplaats willen op hun stand op Bis, bouw- en interieursalon, om deel te nemen.

  Lees meer over "Embuild stopt de wedstrijd Fier Bouwen in een nieuw jasje"

 11. news1
  9 jun. 2023

  KU Leuven/ Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen organiseren specialisatiecursus verlichting in schooljaar 2023-2024

  Wie zich wil specialiseren in verlichting of ambities heeft als verlichtingsdeskundige kan een getuigschrift 'Verlichtingsdeskundige' behalen aan de KU Leuven, door de Specialisatiecursus Verlichting te volgen die op 12/09/2023 start.

  Lees meer over "KU Leuven/ Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen organiseren specialisatiecursus verlichting in schooljaar 2023-2024"

 12. news1
  8 jun. 2023

  Bouwsector lanceert campagne Paint Panter: leerlingen schilder-decorateur gezocht

  De opleiding schilder-decorateur is steeds minder populair bij jongeren. Telde de opleiding (alle onderwijsvormen) in het schooljaar 2017-2018 nog 1.524 leerlingen, dan viel dat aantal in schooljaar 2021-2022 terug naar 1.311. Een daling met 14%. Nochtans is de instroom van leerlingen broodnodig, het beroep van schilder-decorateur staat al langer op het lijstje van knelpuntberoepen. Om jongeren warm te maken voor de opleiding, lanceren bouworganisaties Bouwunie en Embuild, het sectorfonds Constructiv en De Bouw Kijkt Verder de campagne ‘Paint Panter’.

  Lees meer over "Bouwsector lanceert campagne Paint Panter: leerlingen schilder-decorateur gezocht"