Berichten over Samenwerking

 1. news1
  14 nov. 2023

  Prebes en Nelectra werken samen voor meer veiligheid in de elektrosector

  Prebes en Nelectra slaan de handen in elkaar voor meer veiligheid en welzijn op het werk. Welzijn op het werk is in alle sectoren belangrijk, maar in elke sector is de risicoprofilering anders. Daarom werkt Prebes samen met verschillende sectororganisaties. Wat maakt de elektrosector zo bijzonder? Viviane Camphyn, gedelegeerd bestuurder van Nelectra ging in gesprek met onze nationale voorzitter François Colin.

  Lees meer over "Prebes en Nelectra werken samen voor meer veiligheid in de elektrosector"

  Tags:
 2. news1
  17 aug. 2023

  Pixii ondersteunt AiNB met opleidingen klimaatrobuust bouwen

  Na een aantal inspirerende contacten hebben de Associatie van Interieurarchitecten van België (AiNB) en Pixii besloten om samen te werken rond het aanbieden van opleidingen.

  Daarnaast onderzoeken ze of er ook kan worden samengewerkt op het gebied van events en kennisdeling.

  Lees meer over "Pixii ondersteunt AiNB met opleidingen klimaatrobuust bouwen"

 3. news1
  11 mei 2023

  Vanaf 2023 zijn er telkens een Vlaamse en Waalse gaststad voor Het Weekend van de Klant.

  De kogel is door de kerk. Elk jaar gaan Comeos, UNIZO en UCM op zoek naar twee steden die als gaststad hun beste beentje voorzetten tijdens Het Weekend van de Klant. Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 organiseren Leuven en Luik zich als Vlaamse en Waalse gaststad om consumenten die dag in alle enthousiasme te ontvangen.

  Lees meer over "Vanaf 2023 zijn er telkens een Vlaamse en Waalse gaststad voor Het Weekend van de Klant."

  Tags:
 4. news1
  23 mrt. 2023

  Meer dan 150 organisaties ondertekenden de Green Deal Duurzame Zorg

  Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) en Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) hebben woensdag 15 maart het officiële startschot gegeven voor de Green Deal Duurzame Zorg. Daarbij gaat de zorgsector de komende drie jaar aan de slag om de zorg in Vlaanderen duurzamer te maken.

  Lees meer over "Meer dan 150 organisaties ondertekenden de Green Deal Duurzame Zorg"

 5. news1
  16 mrt. 2023

  Domus Medica ondersteunt mee de app ZoekGezond als betrouwbaar alternatief voor Dokter Google

  Gezondheid en Wetenschap, de Cebam-website met betrouwbare gezondheidsinfo voor de patiënt, heeft op 15 maart de app ZoekGezond, gratis beschikbaar gesteld in de app-stores van Androïd en Apple. De app wordt ondersteund door Domus Medica.

  Lees meer over "Domus Medica ondersteunt mee de app ZoekGezond als betrouwbaar alternatief voor Dokter Google"

 6. news1
  6 feb. 2023

  FeWeb juicht fusie tussen BeCommerce en Safeshops toe

  De twee Belgische e-commerce sectorverenigingen BeCommerce en Safeshops fusioneren en verklaren: "Door de krachten te bundelen, zullen we beter aan de behoeften van zowel de kleine als de grote online handelaren tegemoet kunnen komen."

  Lees meer over "FeWeb juicht fusie tussen BeCommerce en Safeshops toe"

 7. news1
  1 feb. 2023

  Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, richten samen een nieuwe confederatie op: Transport & Logistics Belgium

  Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, hebben besloten om hun samenwerking te intensiveren en richten samen een nieuwe confederatie op.

  Lees meer over "Febetra, TLV en UPTR, de drie erkende transportfederaties, richten samen een nieuwe confederatie op: Transport & Logistics Belgium"

 8. news1
  23 jan. 2023

  Buurtsuper.be en UNIZO vragen om energiesteun al bij winstdaling toe te kennen

  De criteria om gebruik te maken van de Vlaamse energiesteun voor bedrijven zijn te streng. Voorlopig zijn slechts enkele procenten van het voorziene budget van 125 miljoen euro gebruikt. Buurtsuper.be en UNIZO vragen daarom om de voorwaarden te versoepelen. 

  Lees meer over "Buurtsuper.be en UNIZO vragen om energiesteun al bij winstdaling toe te kennen"

 9. news1
  5 dec. 2022

  UBA Belgium en WE MEDIA geven adverteerders meer inzicht in Digital Ad Trust met Media Trust Guide

  Sinds 2019 is Digital Ad Trust (DAT) als label voor betrouwbare, Belgische websites beschikbaar. Nu gaan initiatiefnemers UBA en WE MEDIA nog een stapje verder. Een Media Trust Guide gaat dieper in op de criteria en biedt adverteerders die nood hebben aan een vertrouwde digitale marktstandaard een stappenplan om de kwaliteit van hun digitale advertenties te verzekeren.

  Lees meer over "UBA Belgium en WE MEDIA geven adverteerders meer inzicht in Digital Ad Trust met Media Trust Guide"

 10. news1
  1 dec. 2022

  Netwerk Tegen Armoede biedt mogelijkheid om energiepremie te schenken aan wie het nodig heeft

  De energiepremie van de overheid wordt rechtstreeks aan iedereen gestort via de energieleverancier. Sommige mensen willen deze premie graag doorstorten aan mensen die er écht nood aan hebben.

  Lees meer over "Netwerk Tegen Armoede biedt mogelijkheid om energiepremie te schenken aan wie het nodig heeft"

 11. news1
  29 nov. 2022

  NAV, Boerenbond, BBL, Natuurpunt en VRP publiceren gezamenlijk standpunt over 'Sluipmoord op open ruimte'

  Op 30 november ligt in het Vlaams parlement het instrumentendecreet en decreet woonreservegebieden opnieuw ter goedkeuring voor. Anderhalf jaar geleden waren beide decreten de aanleiding voor Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, Netwerk Architecten Vlaanderen en Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning om aan de alarmbel te trekken. 

  Lees meer over "NAV, Boerenbond, BBL, Natuurpunt en VRP publiceren gezamenlijk standpunt over 'Sluipmoord op open ruimte'"

 12. news1
  8 nov. 2022

  Domus Medica zet mee schouders onder bewustmaking rond COPD

  Bij 400.000 mensen piepen de longen vandaag naar aandacht voor de longziekte COPD. Deze chronische longaandoening treft in België maar liefst 800.000 mensen, waarvan naar schatting bij de helft van deze patiënten de diagnose nog niet is gesteld.  Lees meer over "Domus Medica zet mee schouders onder bewustmaking rond COPD"