Meest impactvolle digitale transformatieprojecten van kmo’s dingen naar nieuwe Award

12 sep. 2022

Awards22_3840x2160_FeWeb.jpeg

De succesverhalen van kmo’s die digitaal transformeren zijn een bron van inspiratie voor tal van andere ondernemingen. Vijf organisaties uit de digitale, technologie, kmo en bouwsector plaatsen via de Digital Impact Awards de meest impactvolle digitale transformatieprojecten van kmo’s in de schijnwerpers. FeWeb, IMEC, Sirris, Unizo en WTCB roepen bedrijven op om tegen 30 september hun cases in te dienen. De uitreiking heeft plaats op donderdagavond 20 oktober tijdens Digitalize.

Strategie, impact en innovatie

De Digital Impact Awards zetten kmo’s in de kijker die op een impactvolle wijze de digitale transformatie van een product, een proces of een business gerealiseerd hebben. Voorwaarde is dat het project vooral tijdens de laatste twee jaar ontplooid werd door een Belgische kmo. Deze digitale omwenteling moet strategisch ingebed zijn in de bedrijfsdoelstellingen.

De jury kijkt niet enkel naar de impact op de bedrijfsresultaten, maar evenzeer naar de impact op de gebruiker. Dat kan de klant zijn, maar evenzeer de leveranciers, de werknemers of zelfs de ganse samenleving. Naast de concrete voordelen die deze transformatie voor de doelgroep oplevert, heeft de jury ook aandacht voor de user experience, de toegankelijkheid en de duurzaamheid. Projecten die hierin uitblinken maken kans op de User Impact Award.

Tot slot kijkt de jury naar de innovatieve aanpak die tot het resultaat heeft geleid. De creativiteit en vernieuwing die deze aanpak genereert, wordt bekroond met de Innovation Impact Award.

Cases indienen tegen 30 september

Tot 30 september hebben de kmo’s de tijd om hun digitale transformatieprojecten in te dienen via www.digitalimpactawards.be. De uitreiking van de eerste Awards heeft plaats op donderdagavond 20 oktober tijdens Digitalize in Antwerp Expo, het evenement voor het digitaliseren van je onderneming.

Naast de Digital Impact Awards reikt FeWeb er tevens de Digital Champs Awards uit. Deze awards bekronen bedrijven en hun agencies voor het ontwikkelen van de meest impactvolle websites, webshops, apps, digitale campagnes en data strategieën.

De Digital Champs & Impact Awards worden ondersteund door Sitee.io, Combell, Esign en Digitalize.

***

Over FeWeb

Als Federatie voor Webbedrijven focust FeWeb zich op het verbeteren van het digitaal ondernemersklimaat, de kwaliteit van de online diensten en het inspireren van de sector via onderzoek, activiteiten en opleidingen. FeWeb, de grootste digitale sectororganisatie, telt meer dan 520 lidbedrijven in heel België.

www.feweb.be

Over IMEC

Als wereldvermaard onderzoekscentrum gelooft imec in de bijdrage van technologie aan een betere toekomst. Lokaal brengen we die visie in de praktijk door bedrijven en overheden te ondersteunen bij hun duurzame innovatie.

https://www.imec.be/

Over Sirris

Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie. Aan Belgische bedrijven die willen innoveren, bieden we drie belangrijke troeven: een jarenlange ervaring en brede expertise in uiteenlopende sectoren, een hightech testinfrastructuur verspreid over het land en een uitgebreid partnernetwerk. Hiermee helpen we grote en kleine spelers in de Belgische industrie om de juiste technologische keuzes te maken voor een duurzame economische groei.

https://www.sirris.be/

Over Unizo

Elke dag opnieuw springt in de bres voor ondernemers, op alle fronten. Om nieuwe regelgeving die belangrijk is voor kmo's er door te krijgen. Om dreigende evoluties en spelregels die negatief zijn voor kmo's tegen te houden, af te zwakken of om te buigen. Om waar nodig steunmaatregelen en subsidies uit de brand te slepen. Om meer respect voor ondernemers af te dwingen. 

https://www.unizo.be/

Over WTCB

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf is een Belgische particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie en heeft tot doel het toegepast onderzoek in de industrie te bevorderen, om aldus het concurrentievermogen te verhogen.

https://www.wtcb.be/

Tags: