"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie" - campagne door UNIZO

19 apr. 2024

unizo winkelhier.png

Winkelhiers zorgen voor diversiteit in jouw dorpskern. Zij zorgen met hun persoonlijke aanpak, hun uniek product of hun originele winkel dat winkelen aantrekkelijk blijft in deze wereld met een overvol online en offline aanbod. Net daarom wil UNIZO de winkelhiers in de bloemetjes zetten.

ok hun sociale rol in de maatschappij is niet te onderschatten”, legt UNIZO-topman Danny Van Assche uit. “Winkelhiers ondersteunen tal van verenigingen en zorgen voor lokale jobs. En onze lokale economie blijft cruciaal om onze maatschappij te dragen.” Hij vindt een award om zelfstandige winkelhiers in de kijker te zetten dus enorm belangrijk. 

“Zij maken lange dagen, met hart en ziel, om hun winkel georganiseerd te krijgen en er te staan voor hun klanten. Als winkelhier zijn ze vaak niet alleen aankoper en verkoper, maar ook marketeer, visual merchandiser, logistiek verantwoordelijke en nog zo veel meer. Het is een niet te onderschatten gave om zoveel gecombineerd te krijgen en daarom verdienen zij een pluim!”

Ook Isolde Delanghe van Mode Unie vindt de Winkelhier van het Jaar award belangrijk: “Winkelhiers moeten in de kijker gezet worden om hen te laten weten dat ze een belangrijke rol spelen in het sociale weefsel van hun stad of gemeente. We moeten hen daarvoor bedanken. Door hen als retail-ondernemer in de kijker te zetten, willen we benadrukken dat ze voor veel klanten het verschil maken.”

Ook Luc Ardies van Buurtsuper.be vult aan dat winkelhiers een spotlight verdienen omdat ze op een authentieke wijze bijdragen aan de samenleving.

Meer info.