NIEUW op de BSAE kalender: #WVV - hoe nu verder?

donderdag 28 januari 2021

Hoewel de nieuwe vzw-wetgeving (Wetboek Vennootschappen en Verenigingen) al op 1 mei 2019 in voege trad, dienen nog heel wat vzw’s werk te maken van de reële impact ervan, onder meer het aanpassen van de statuten tegen 1 januari 2024.

WVV image sessie 20 april.jpgIn veel gevallen gaat het om vooral terminologische en procedurele aanpassingen. Maar om te vermijden dat we de dode letter van onze oude statuten vervangen door nieuwe dode letters, kan het geen kwaad om als organisatie stil te staan bij de impact van heel wat nieuwe regelingen voor de organisatie. Vooral vanuit het oogpunt om er iets meer uit te halen op het vlak van dagelijkse ‘governance’ binnen de organisatie, maar ook om de vereniging klaar te stomen voor de toekomst. Bestuurders, maar ook leden en vrijwilligers verdienen de best mogelijke juridische omkadering om zorgeloos de collectieve ambitie van de organisatie te realiseren.

Om die reden organiseren we vanuit BSAE samen met experten van SBB een online dagopleiding rond WVV op 20 april, opgesplitst in twee delen: in de voormiddag besteden we meer aandacht aan de praktische zaken, in de namiddag gaan we dieper in op enkele specifieke issues. Je kan één deel of de hele dag volgen.

Meer info en registratie. 

« Terug