LinkedIn voor ledenorganisaties: enkele vragen en bedenkingen

dinsdag 16 februari 2021

LinkedIn is veel meer dan een platform voor mensen die een nieuwe job zoeken of die graag hun contacten centraal verzamelen. Je krijgt een dagelijkse instroom van persoonlijke nieuwtjes over je contacten, naast interessante inzichten die zij wensen te delen.

LinkedIn voor ledenorganisaties.jpgOp zijn minst prikkelend voor elke nieuwsgierige professional. De gouden vraag blijft natuurlijk wel hoe je er nog meer uit kan halen. Met het petje van verenigingsprofessional op, enkele vragen en bedenkingen:

  • LinkedIn is op de eerste plaats gericht op personen, maar hoe zit dat dan met die bedrijfs/organisatiepagina’s? Heeft het wel zin om dat allemaal te ontdubbelen en ook daar nog eens content op te plaatsen maar vooral: zijn je contacten wel bereid om ook nog eens die pagina te volgen? Biedt dat voordelen ten opzichte van wat je op je persoonlijke pagina post, deelt, liket?
  • Hoe zit dat nu precies met het onderscheid tussen bijdragen en artikels? Wie van je contacten krijgt wat te zien en wat krijgt meer aandacht in de nieuwsfeed?
  • Je ziet dikwijls in een post staan dat de link in de comments te vinden is. LinkedIn wil bezoekers op hun platform houden en zou dus bijdragen met externe links afstraffen. Vandaar dat de link in de comments komt. Maar ziet het algoritme van LinkedIn niet dat er in de bijdrage staat: zie link in de eerste comment?
  • Wat is het effect van het taggen van mensen in een al dan niet willekeurige foto om hen zo erop te wijzen dat ze vermeld werden? Creëert dat effectief een groter bereik van een bericht? Meer eyeballs leveren niet direct meer conversie op, of toch?
  • Tot slot: hoe verwerf je nieuwe contacten? Nodig je die uit met of zonder extra persoonlijk bericht? Als er dan een connectie volgt, neem je dan alsnog het initiatief om de ‘conversatie’ op te starten of niet, en heeft dat dan impact?

Ongetwijfeld krijg je hierop antwoorden tijdens de BSAE Workshop over LinkedIn voor Verenigingsprofessionals op 22 en 29 maart. Meer info. 

.. 

 

« Terug