Nieuwe leiders zijn orkestleiders die de kunst verstaan anderen de eerste viool te laten spelen

woensdag 09 februari 2022

“De nieuwe leiders leiden samen met geëngageerde medewerkers hun organisatie vanuit de gezamenlijke ambitie om maatschappelijke meerwaarde te creëren.” Dat is de conclusie van het nieuwste boek door Luc Ardies: ‘Waarom nieuwe leiders geen baas spelen’, waarin hij verkent waaraan een nieuwe leider moet voldoen.

Waarom nieuwe leiders geen baas spelenKlinkt dit je bekend in de oren als verenigingsprofessional? En vind je het ook een interessante insteek om als leidinggevende binnen een ledenorganisatie na te denken over niet enkel de vereniging te managen, maar ook om dankzij gedeeld leiderschap voorop te lopen en zo als toekomstwerker optimaal de leden te kunnen bedienen?

Luc Ardies, directeur van Buurtsuper.be en BSAE-lid van het eerste uur, liet zich inspireren door wetenschappelijke literatuur, waaronder de 5 eigenschappen die Prof. Mieke Audenaert (UGent) vooropstelt in haar boek ‘Leiders doen groeien’, en vult in vlot leesbare taal verder aan met concrete voorbeelden en tips.

Het zakboekje is te verkrijgen bij Uitgeverij Lannoo Campus. BSAE-leden genieten van 10% korting op een selectie van boeken van Lannoo Campus.

« Terug