The Association Professional - gratis download van het boek in het Engels beschikbaar

maandag 07 november 2022

Het boek 'De Verenigingsprofessional' is geschreven door en voor mensen die werken binnen een vereniging. De context voor verenigingen en de rol van leden verandert. Co-creatie is een sleutelwoord, met direct betrokken leden. Hoe speel je daarop in? Het boek, dat in 2019 gelanceerd werd, is nu naar het Engels vertaald en gratis te downloaden.

book the association professionalHet boek 'De Verenigingsprofessional' is geschreven door en voor mensen die werken binnen een vereniging. De context voor verenigingen en de rol van leden verandert. Co-creatie is een sleutelwoord, met direct betrokken leden. Hoe speel je daarop in? Deze vraagstukken leven ook binnen de coöperatie.

Jeroen Pepers, Arjen van Gijssel en Adriaan Vonk werken zelf als verenigingsprofessional. Het boek is dan ook vanuit de praktijk geschreven. Onderwerpen zoals (leden)communicatie, dienstverlening of het begeleiden van leden in veranderingsprocessen komen aan bod. De auteurs schetsen een aanpak en onderbouwen deze met voorbeelden uit theorie en praktijk. Daarnaast zijn praktische tools en checklists opgenomen voor communicatie, business cases, marketing, belangenbehartiging en veranderprocessen. Deze zijn allemaal ook online – gratis – beschikbaar.

Het competentieprofiel voor de verenigingsprofessional, door BSAE opgesteld, wordt ook vermeld in het boek.

De Engelse versie van het boek is nu gratis te downloaden.

« Terug