Een stem voor de volledige eventsector - door Event Confederation

donderdag 15 december 2022

Stijn Snaet is 2,5 jaar aan het werk als verenigingsprofessional voor de Event Confederation na een carrière van meer dan 20 jaar in verschillende functies binnen de eventsector. Tijdens covid werd duidelijk dat de eventsector één overkoepelende stem nodig heeft. Stijn geeft met de confederatie die stem aan de sector.

Stijn Snaet_defStijn beschrijft zichzelf als enthousiast, no nonsense, daadkrachtig, empathisch en gefocust. Eigenschappen die hem in zijn missie om de eventsector vooruit te helpen zeker van pas komen. De Event Confederation is de vakfederatie voor de eventsector in België. Als koepelfederatie vertegenwoordigen ze 9 federaties en ongeveer een duizendtal bedrijven in alle facetten van de sector.

“De confederatie is ontstaan tijdens de covid-periode omdat er een grote noodzaak was aan één spreekbuis en vertegenwoordiger. Als nationale federatie verzamelen we op deze manier de volledige ‘live’ sector, van eventbureaus, over eventcateraars, festivalorganisatoren,toeleveranciers voor de eventsector, organisatoren en dienstverleners, …”, legt Stijn uit. Door meer dan 20 jaar ervaring in de eventsector in verschillende functies kent Stijn het reilen en zeilen van de sector.

Door zijn achtergrond is Stijn des te meer gedreven om de uitdagingen die er zijn met veel enthousiasme op te pikken. “Ik wil een steen in de rivier verleggen. Als sector hebben we tijdens de covid-pandemie geleerd dat we als één industrie naar voor moeten treden. En dat doen we nu ook volop met de confederatie.”

Een uitdaging die de confederatie aangegaan is, is het bekomen van een eigen paritair comité. “Dit is een al een lang traject geweest, waar we nu toch in slagen om grote stappen in te nemen. Maar evengoed hebben we nog een lange weg te gaan.” (meer info over dossier paritair comité)

Het mooie en tegelijk moeilijke aan een job als verenigingsprofessional vindt Stijn het laten samenwerken van mensen over concurrentiële posities heen.

« Terug