Cultuurloket organiseert eerste editie Cultuurzaken over duurzame fondsenwerving in de cultuursector

2 nov. 2022

case fab cultuurloket november 2022.JPG

Op 27 oktober vond de eerste editie van Cultuurzaken plaats, georganiseerd door Cultuurloket. Thema voor deze sessie was 'duurzaam fondsenwerven voor cultuurorganisaties'.  Een event dat ook Fundraisers Alliance Belgium, beroepsvereniging voor fondsenwervers, niet wilde missen.


Cultuurloket organiseerde een hybride kennis- en ontmoetingsevent van en voor de cultuursector, over duurzaam ondernemen in cultuur. Verschillende partners, waaronder Fundraisers Alliance Belgium, beroepsvereniging voor fondsenwervers, tekenden present op het event.

HOGENT bracht o.m. inzichten uit het gezamenlijk onderzoek met Fundraisers Alliance Belgium rond fondsenwerving in België. Helleke van den Braber, hoogleraar mecenaatsstudies in Nederland, bracht een gesmaakte Keynote over de kunst van het vragen.

Onder meer bestuurders van Fundraisers Alliance Belgium, Béatrice Best , Ilja De Coster , Jeroen Brugge namen het podium om het te hebben over: waar(de) om voor te geven, relatieopbouw met data, draagvlak creëren voor fondsenwerving in je organisatie, ...

Lydia Vandam van Cultuurloket deelde 8 lessen over fondsenwerving achteraf. Lees ze hier.

Tags: