Herw!n lanceert memorandum '100.000 handen'

26 jun. 2023

100000handen HERW!N.png
Met de campagne "100.000 handen: dé formule voor een rechtvaardige klimaattransitie in Vlaanderen" presenteert HERW!N in haar memorandum voor de regionale, federale en Europese verkiezingen van 2024 de drie basisprincipes die essentieel zijn voor de toekomst van sociaal circulair ondernemers: sociaal, circulair en lokaal! Met 13 beleidsvoorstellen reikt HERW!N de hand aan beleidsmakers en alle maatschappelijke actoren om constructief samen te werken aan een ambitieus sociaal circulair beleid. Op de website 100000handen.be kan je alles lezen over het memorandum van HERW!N.

Want hoe sterker onze ondernemers, hoe meer jobs voor kansengroepen, hoe minder verspilling van materialen en hoe meer lokale maatschappelijke meerwaarde. Herwinnen van talenten, van materialen en van ontmoetingen dus.
Met 13 beleidsvoorstellen reikt HERW!N de hand aan beleidsmakers en alle maatschappelijke actoren om constructief samen te werken aan een ambitieus sociaal circulair beleid.

Met stip om nummer 1 als beleidsvoorstel: 'Laat het contingent collectief maatwerk los'. De ontwikkeling van maatwerkbedrijven wordt kunstmatig beperkt door een ‘contingent’: maatwerkbedrijven kunnen niet meer doelgroepmedewerkers tewerkstellen dan het aantal erkende plaatsen dat Vlaanderen voor het maatwerkbedrijf heeft vastgelegd. Laat dat contingent los.

Tags: