VVBAD verklaart internationaal congres in Dubai niet te ondersteunen

18 jul. 2023

VVBAD, de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie, verklaart een ledenvereniging te zijn die inclusie, openheid en vrijheid van meningsuiting hoog op de agenda plaatst. Als vereniging hebben ze de ontwikkelingen rond het World Library and Information Congress (WLIC) 2024 en de vraag van IFLA of ze de organisatie in Dubai al dan niet ondersteunen, met de grootste zorg onderzocht en besproken.

De VVBAD ondersteunt de organisatie van WLIC buiten Europa en Noord-Amerika en vindt wereldwijde uitwisseling tussen informatie- en bibliotheekprofessionals zeer waardevol. DE VVBAD vindt het essentieel dat geen enkel onderdeel van IFLA en de wereldwijde bibliotheekgemeenschap geweerd wordt van participatie aan WLIC. In het bijzonder is VVBAD bezorgd over de uitsluiting van de Special Interest Group LGBTQIA+ Users.

De VVBAD vindt de uitspraak van de president en president-elect van IFLA met betrekking tot veiligheid van deelnemers die zich identificeren als LGBTQIA+ zeer bedenkelijk. De VVBAD is zich bewust dat dit kan leiden tot geen organisatie van WLIC in 2024.

Lees er hier meer over.

Tags: