Over BSAE Powersessie: Naar een datagedreven ledenorganisatie

BSAE Powersessie: Naar een datagedreven ledenorganisatie

Big Data en Advanced Analytics zijn geen buzz words meer, maar instrumenten om de strategie en aanpak van de ledenorganisatie te optimaliseren.

De termen Big Data, Advanced Analytics, Machine Learning en AI zijn meer en meer gemeengoed geworden in veel artikels en de mainstream media. Toch worden deze termen te regelmatig buiten hun context gebruikt en de technische begrippen die worden gebruikt zijn vaak niet of moeilijk begrijpbaar voor het bredere publiek. Ook verenigingsprofessionals zijn op zoek naar een breder perspectief wanneer het gaat over big data en advanced analytics.  

Tijdens deze Powersessie delen we:

  • Wat Big Data, Machine Learning & AI precies is
  • Hoe dit waarde kan creëren voor de leden en de werking van de ledenorganisatie zelf
  • Welke gevaren er schuilen in het gebruiken van data
  • Wat er nodig is om van start te gaan

We doen dit door heel praktische voorbeelden te delen van zowel gelijkaardige organisaties als internationale spelers.

Op die manier krijgen de deelnemers een goed beeld van de huidige stand van zaken rond Big Data en Advanced Analytics en hoe ze hier zelf mee aan de slag kunnen gaan.

De ambitie bestaat erin om de aanwezige verenigingsprofessionals te inspireren en genoeg kennis en perspectief aan te leveren om een duidelijke data strategie voor ogen te nemen en de stappen te definiëren om deze uit te voeren.

Expert

Peter Depypere is Data Strategist bij element61 en heeft als doel organisaties helpen hun doelstellingen te bereiken via Data Strategy & Data Science.

Powersessies?

De powersessies vinden online plaats. Gedurende twee uur worden enkele inzichten in de diepte uitgewerkt en aan de hand van relevante voorbeelden geïllustreerd, waarna er tijd is voor interactie en het beantwoorden van de vragen van de deelnemers. We doen hiervoor beroep op sprekers die hun domeinexpertise vertalen naar de context van ledenorganisaties.

Praktische info

Wanneer?  Dinsdag 28 september – van 10u00 tot 12u00

Waar? Online meeting via ZOOM

Prijzen?

  • 155 euro (excl. btw)
  • 125 euro (excl. btw) voor BSAE-leden

Photo by Franki Chamaki on Unsplash

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.