Over BSAE Powersessie: De ledenorganisatie als duurzaam rolmodel

BSAE Powersessie: De ledenorganisatie als duurzaam rolmodel

Duurzaamheid is geen likje verf, maar vertrekt vanuit de kern van de organisatie en kan zo een brede impact hebben, niet in het minst ook op de leden van de ledenorganisatie

Duurzaamheid of maatschappelijke bewustzijn integreren is een uitdaging waar veel organisaties voorstaan. Een cruciale eerste schakel is de definitie van HET maatschappelijk probleem dat je de wereld uit wil helpen. En vaak betekent dit dat we ons lineaire denkpatroon moeten doorbreken. Aan de hand van een impactanalyse werken we vervolgens toe naar integratie van SDG’s in de kern van het Business model en de strategie.

Voor ledenorganisaties zit er naast de eigen voetafdruk nog een tweede belangrijke meerwaarde in: inspireren en ondersteunen van de leden in hun duurzaamheidsambities. Denk maar aan het tonen van best practices, benchmarking organiseren, lerende netwerken of helpen communiceren rond maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hoe pak je dat aan? Wat zijn de randvoorwaarden? En hoe word je een authentiek rolmodel?

Wat de deelnemers van deze Powersessie meekrijgen:

  • Inzicht in de integratie van SDG’s in de eigen strategie en de strategie van de leden
  • De meerwaarde die je als ledenorganisatie kan hebben in een verduurzaming van de sector
  • Hoe evolueren van losse flodders naar een totaalaanpak om je leden te ondersteunen.
  • Hoe authentiek communiceren over (ambities mbt) duurzaamheid

Expert

Peter Depauw ondersteunt als consultant organisaties en bedrijven die de wereld willen veranderen, door samen met hen te bouwen aan een succesvolle strategie. Hij is mede-oprichter van de werkerscoöperatie Strategies and Leaders. Zelf noemen ze zich de Biowinkel van de Strategische consultancy. Met soms radicale strategieën ondersteunen ze hun klanten om via systemische verandering complexe maatschappelijke problemen structureel op te lossen.

Powersessies?

De powersessies vinden online plaats. Gedurende twee uur worden enkele inzichten in de diepte uitgewerkt en aan de hand van relevante voorbeelden geïllustreerd, waarna er tijd is voor interactie en het beantwoorden van de vragen van de deelnemers. We doen hiervoor beroep op sprekers die hun domeinexpertise vertalen naar de context van ledenorganisaties.


Praktische info

Wanneer?  Donderdag 7 december – van 10u00 tot 12u00

Waar? Online meeting via ZOOM

Prijzen?

  • 155 euro (excl. btw)
  • 125 euro (excl. btw) voor BSAE-leden
Photo by Markus Winkler on Unsplash

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
BSAE-leden € 125,00
Niet-leden € 155,00

Deel met anderen