Over Bestuurder: lust of last voor de verenigingsprofessional? (E-Masterclass)

Bestuurder: lust of last voor de verenigingsprofessional? (E-Masterclass)

Als verenigingsprofessional kom je direct of indirect in contact met het bestuur. In theorie vormt het bestuur een goed geoliede tandem met het team van professionals waarbij iedereen duidelijk afgelijnde taken heeft. In de praktijk zie je dat er soms wel andere spanningsvelden ontstaan. Daarom niet noodzakelijk altijd negatief: in sommige gevallen dwingen beperkingen van de organisatie bestuurders ertoe om executief/uitvoerend te zijn – met andere woorden dat zij zelf een deel of soms zelfs heel veel werk op zich nemen. In ander gevallen zijn bestuurders zo betrokken en gemotiveerd dat zij graag bepaalde taken op zich nemen. Dat ze daarmee soms voor de voeten van professionals lopen is wellicht een marginaal neveneffect.

Hoe dan ook, het is zeker nuttig om als verenigingsprofessional sterk in je schoenen te staan in de relatie tot bestuurders. Deze masterclass wil dan ook de nodige handvaten geven om dit te bewaken en concreet vorm te geven. Het gaat niet alleen over weten waar bestuurders mee bezig zijn (of zouden moeten zijn), maar ook over het zinvol kunnen inzetten van hun kennis en energie voor de organisatie.

Issues die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kunnen we zorgen dat bestuurders ‘ontzorgd’ worden van zaken waar ze eigenlijk liever niet mee bezig zijn?
  • Hoe optimaliseren we de inzet van bestuurders – op welke manier kunnen we hun vrijwilligheid niet alleen omturnen tot een grotere betrokkenheid, maar er ook voor zorgen dat ze er persoonlijke voldoening uit halen?
  • Hoe maken we van onze bestuurders echte Ambassadeurs van de vereniging zonder dat ze dat eigenlijk zelf beseffen?
  • Lees ook hier meer over de nieuwe rol van de bestuurder 3.0

Doelgroep: verenigingsprofessionals die te maken hebben met bestuurders, maar ook executieve bestuurders.

Docent is Marc Mestdagh, verenigings- en communityexpert en actief bezielend bestuurder van BSAE. De inzichten en modellen van Marc zijn reeds jarenlang een unieke en steeds vernieuwende bron van inspiratie voor professionals binnen ledenorganisaties en communities in België. Hij adviseert heel regelmatig teams en besturen over de uitdagingen van hun samenwerking. Zie alvast enkele inzichten op www.marcmestdagh.be/bestuurder.

Praktisch

Wanneer? 18 maart 2021, 09u30 tot 12u30

Waar? Online via ZOOM. Je ontvangt ten laatste een week op voorhand de logingegevens doorgestuurd.

Prijzen?

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu in:

  • 300 euro
  • 225  euro voor leden BSAE en collega's

Prijzen excl. BTW. Kosteloos annuleren kan tot 5 dagen voor de sessie. Of je kan je laten vervangen door een collega.

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Prijzen exclusief 21% btw.

Problemen om te registreren? Mail josefien@bsae.be.