Over #WVV - hoe nu verder?

#WVV - hoe nu verder?

Hoewel de nieuwe vzw-wetgeving (Wetboek Vennootschappen en Verenigingen) al op 1 mei 2019 in voege trad, dienen nog heel wat vzw’s werk te maken van de reële impact ervan, onder meer het aanpassen van de statuten tegen 1 januari 2024.

In veel gevallen gaat het om vooral terminologische en procedurele aanpassingen. Maar om te vermijden dat we de dode letter van onze oude statuten vervangen door nieuwe dode letters, kan het geen kwaad om als organisatie stil te staan bij de impact van heel wat nieuwe regelingen voor de organisatie. Vooral vanuit het oogpunt om er iets meer uit te halen op het vlak van dagelijkse ‘governance’ binnen de organisatie, maar ook om de vereniging klaar te stomen voor de toekomst. Bestuurders, maar ook leden en vrijwilligers verdienen de best mogelijke juridische omkadering om zorgeloos de collectieve ambitie van de organisatie te realiseren.

SBB_NL.jpgOm die reden organiseren we vanuit BSAE samen met experten van SBB een dagopleiding rond WVV, opgesplitst in twee delen: in de voormiddag besteden we meer aandacht aan de praktische zaken, in de namiddag gaan we dieper in op enkele specifieke issues. Je kan één deel of de hele dag volgen.

Voormiddag (9u30-12u30):

  • Kort overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de vzw-wetgeving van 1921 en de nieuwe vzw-wetgeving
  • Tijdslijn: dwingende bepalingen (nu al van toepassing) en overgangsmaatregelen
  • Noodzakelijke aanpassingen in de statuten
  • Aandachtspunten: aanpak algemene vergadering (oproeping, digitale versie), schriftelijke besluitvorming, ubo-register…

Namiddag (13u00-16u00):

  • 7 specifieke topics: belangeloos doel en voorwerp van de statuten en economische activiteiten (fiscaliteit), intern reglement vs. huishoudelijk reglement, rechten en plichten van effectieve en toegetreden leden, aansprakelijkheid van bestuurders, werken met een dagelijks bestuur, vertegenwoordiging van de vereniging, belangenconflicten

(Dit deel is bedoeld om interactief en in detail in te gaan op de situaties van de deelnemers – beperkt aantal plaatsen voorzien)

Sprekers:

Sylvia Thienpont, Product Manager Social profit SBB
Johanna Waelkens, Juridisch Adviseur Kenniscentrum SBB

Praktisch info

Wanneer?  Dinsdag 20 april 2021, van 09u30 tot 12u30 en 13u00 tot 16u00

Waar? Online via ZOOM. ( De link wordt de deelnemers de week voordien toegestuurd)

Prijzen?

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu in:

Halve dag:

  • 200 euro (excl. btw)
  • 170 euro (excl. btw) voor BSAE-leden en collega's

Volledige dag:

  • 350 euro (excl. btw)
  • 295 euro (excl. btw) voor BSAE-leden en collega's

Prijzen excl. BTW

Programma van #WVV - hoe nu verder?

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ticket namiddag € 200,00
Ticket volledige dag € 350,00
Ticket voormiddag € 200,00