Vastgoedinformatieplatform begin volgende maand gelanceerd in eerste pilootgemeenten - door CIB Vlaanderen en 4 partners

21 sep. 2022

vastgoedinformatieplatform.JPG

De Vlaamse regering zette vorig jaar het licht op groen voor de opstart van het Vastgoedinformatieplatform. Dit grootschalige digitaliseringsproject wordt gedragen door vijf belangrijke stakeholders, met name CIB Vlaanderen, Fednot, de VVSG, het Vlaams departement Omgeving en het Agentschap Digitaal Vlaanderen. Volgende maand gaan de eerste pilootgemeenten van start. 

De Vlaamse regering zette vorig jaar het licht op groen voor de opstart van het Vastgoedinformatieplatform. Via dit platform zal het verzamelen van de informatieverplichtingen bij de verkoop van vastgoed digitaal en gecentraliseerd verlopen. Voor de vastgoedsector zal dit via RealSmart verlopen en dit voor alle makelaars. Hierdoor wordt het volledige doorloopproces op gemeentelijk niveau een pak minder tijdrovend dan vandaag de dag. Dit grootschalige digitaliseringsproject wordt gedragen door vijf belangrijke stakeholders, met name CIB Vlaanderen, Fednot, de VVSG, het Vlaams departement Omgeving en het Agentschap Digitaal Vlaanderen. Volgende maand gaan de eerste pilootgemeenten van start. 

Meer info vind je op de website van CIB Vlaanderen. 

Tags: