Embuild beloont maatschappelijk engagement

13 jun. 2024

Embuild blaast de Aedificas Awards nieuw leven in. Via zijn stichting Embuild Foundation wil Embuild zijn leden warm maken voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). 'We willen het maatschappelijk engagement van onze bouw- en installatiebedrijven in de kijker zetten,' legt Embuild-CEO Niko Demeester uit.

Sinds 2011 worden bouw- en installatiebedrijven die MVO-projecten hebben in de bloemetjes gezet via de stichting Aedificas.

Embuild Foundation werkt hierop verder en richt zich op volgende prioritaire gebieden:

  • verbetering van welzijn en gezondheid
  • bestrijding van schooluitval door middel van onderwijs en beroepsopleiding
  • beroepsherinschakeling en integratie van mensen aan de zelfkant van de maatschappij
  • de instandhouding en opwaardering van cultureel of architecturaal erfgoed

Sociaal engagement

Nieuw is dat partnerinstellingen, waarmee de bouw- en installatiebedrijven in dit kader samenwerken, voortaan breder gedefinieerd worden. Élk bedrijf met een sociaal engagement, commerciële ondernemingen en overheidsorganisaties inbegrepen, komt in aanmerking. Het gaat dus niet louter meer om samenwerkingen met liefdadigheidsinstellingen of sociale organisaties.

Wie kan er deelnemen?

Bouw- en installatiebedrijven die lid zijn van Embuild kunnen hun MVO-projecten tot en met 15 september indienen. Vervolgens zal de jury zich buigen over de ingediende projecten. De awarduitreiking zelf volgt dan in december. Elke award is goed voor 10.000 euro voor de partnerinstelling. In totaal worden er 4 awards uitgereikt.

Tags: